Blues

Blues

Kunne du tenke deg å studere bluesmusikk på universitetsnivå? For første gang i Norge er det mulig å studere blues. Studiet finner du ved vår campus i Notodden, Norges og Europas bluesby!

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2020

Hvorfor blues?

Studiet er en sjelden anledning til deg som spiller i band, lager låter eller jobber med studio- eller musikkprogrammering til å utforske bluesens musikalske og kulturelle univers sammen med andre. Du vil også starte studiet ved Notodden Blues Festival, der du skal møte de andre studiekameratene og bli introdusert for blues!

Du vil gjennom hele studiet få veiledning av Little Stevens Blues Schools lærerteam, og de norske blues-artistene Knut Reiersrud og Amund Maarud vil holde mesterklasse i høst- og vårsemesteret.

Du vil i regi av skolen spille konserter i kommunal regi ved mange av distriktets scener og klubbscener.

Dette lærer du i bluesstudiet

Fra begynnelsen av august og gjennom to semester kan du fordype deg blues-musikkens stilarter og tradisjoner. Du kan opparbeide en verdifull refleksjon over hvilken betydning blues har hatt for utvikling av dagens populærmusikk og hvilken posisjon den har i samfunnet i dag.

Ved bluesstudiet står kollektiv musisering sentralt. Du skal sammen med dine medstudenter utvikle ferdigheter på hovedinstrument, men også gjennom samspill i gruppe-  som et bandmedlem.

Samtidig som du lærer om ulike tradisjoner og stilarter som utøver, får du mulighet til å finne og styrke eget personlige uttrykk og dyrke egne musikalske interesser. En annen viktig del av studiet er å lage og innspille egen og andres musikk gjennom å jobbe med studioinnspilling. Vi stolte av å kunne ta i bruk Juke Joint Studio, som ligger i Notoddens Bok og Blueshus, som består av mange komponenter fra det legendariske STAX studio i Memphis mellom 1960 og 1980!

I tillegg skal du skrive en oppgave, enten alene eller i gruppe, der du/dere gjennom relevante problemstillinger skal styrke egen kunnskap og refleksjon om bluesens historiske og samfunnsrelaterte funksjon i populær- og samtidskulturen

Bluegrass

I emnet bluegrass tilegner vi oss en forståelse av bluegrass-tradisjonen gjennom lytting, herming, tolkning og historisk fordypning. Vi bruker hovedinstrument og stemme til å komme i dybden på hvordan groover og harmoniske forløp henger sammen gjennom et sett med referanselåter. Det vil være rom for kreativitet og personlighet i hvordan man løser de ulike musikalske oppgavene gjennom året, samtidig som det er viktig at man kan sette musikken inn i et historisk perspektiv og gjenkjenne nøkkel-elementer og artister. Å tilegne seg en grunnleggende kompetanse innen bluegrass vil gi deg nøkler til å løse musikalske utfordringer langt utenfor denne sjangeren.

Samlinger og undervisning høsten 2019

Det vil være oppstart under Notodden Blues Festival (frivillig) 01.08.2019 – som en del av frivillighetsapparatet.

Første obligatoriske oppstartsuke er onsdag 21.08.2019 klokken 09.15 i Musikkbygget.

Det er undervisning hver onsdag, fra 09.15 til 17.00.

I uke 41 og 46 er det samling på Raulandsakademiet onsdag og torsdag.

Steve van Zandt og Jens Fjelle. Foto.

Videre jobb- og utdanningsmuligheter

Etter endt studie kan du studere eller arbeide innenfor musikk og utdanningsfeltet. Du vil kunne bruke kompetansen inn mot utøvende og pedagogisk virksomhet. Ved USN kan du for eksempel ta en bachelor i kulturledelse ved campus Bø.

Du kan også ta bachelor i folkemusikk i Rauland. Årsstudiet i Blues vil da telle som første året i bachelorutdanningen. Med 180 studiepoeng kan du ta PPU og blir lærer for 5.-13. klasse. Universitetene i Agder og i Oslo har musikkutdanning på master og Ph.d.-nivå.

Opptakskrav

Studenten må i tillegg til generell studiekompetanse beherske hovedinstrument på et tilfredsstillende nivå. 

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student