Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Ledige studieplasser Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene favorite_border

Mine studier

  • Beklager, her gikk noe galt. Vi har problemer med favorittmarkeringer for øyeblikket.
en favorite_border Meny close

En praktisk helsefaglig utdanning åpner mange dører

Ønsker du en hverdag hvor du kan hjelpe andre? En arbeidsdag hvor du møter mennesker i ulike situasjoner og kan bistå i både de beste og mest sårbare periodene i livet? Du kan bli sykepleier, vernepleier, radiograf eller optiker. Vil du jobbe med sårbare barn og unge kan du bli barnevernspedagog.

Stedsikon
Drammen, Kongsberg, Porsgrunn og Vestfold.
Student på observasjonspraksis på sykehuset i Vestfold

Dette kan du forvente av studiene på USN

På USN legger vi opp til at studentene skal få praktisk erfaring under utdannelsen. Derfor er studiene tett på arbeidslivet og delt opp med praksisperioder. Uansett hvilken helsefaglig utdanning du velger vil du bli møtt av dyktige undervisere som følger deg tett opp i studieløpet. Med klasser som ofte krever samarbeid blir studentene delt opp i mindre grupper. Det legger til rette for at dere vil bli godt kjent. 

Velger du en karriere innen helse vil du møte mennesker i alle livssituasjoner, hvor ingen dager er helt like. Du vil møte situasjoner der du gjør en faktisk forskjell i pasientenes liv og oppleve en meningsfull jobb. 

Tett på arbeidslivet

En av de viktigste oppgavene våre er å gjøre studentene klare for arbeidslivet. Derfor samarbeider vi tett med arbeidslivet gjennom hele studiet. Blant annet får du trent ferdighetene i topp moderne laber og simuleringssentre, i tillegg til praksis under studiene. 

Bachelorstudent i optometri

– Uansett hvilken helsefaglig utdanning du tar vil du kunne gjøre en forskjell for mennesker som er i sårbare situasjoner. Du vil kunne ha en positiv påvirkning i disse menneskenes liv.

Dag Korset, universitetslektor ved USN.

Utdanninger med tett kobling til arbeidslivet

Vi hjelper deg med å finne ut hvilken helsefagsutdanning som kan passe for deg.

Andrea tar en bachelor i radiografi Hvis du noen gang har vært til røntgen, har du møtt en radiograf. Men hva gjør en radiograf egentlig? Sarkis Younan tar en bachelor i optometri og skal bli optiker Det er et stort behov for optikere i Norge. Om du ønsker en sikker jobb hvor du får jobbet med teknologi og øyehelse, så er dette drømmestudiet mener Sarkis. Birigtte studerer bachelor i sykepleie Universitetslektor Dag og sykepleierstudentene Torine og Birgitte har ti gode grunner til å anbefale sykepleierutdanningen på USN. Vernepleierstudent Håkon Vurderer du en bachelor i vernepleie? Her har du tre gode grunner til å velge dette studiet. Slik er det å være sykepleier Lurer du på hvordan det er å være sykepleier helt på ordentlig? Michelle gir deg god innsikt i hvordan det er å være sykepleier. Vil du jobbe med mennesker og utgjøre en forskjell for dem? Det finnes mange karriereveier for deg! Norge søker deg med høyere utdanning innen helse- og sosialfag.

Kanskje er du også interessert i?

Student sammen med barn Grunnskolelærer Marie Jordet Studentambassadør på bachelor i jus