Vis studievalg
Bachelor i visuelle kunstfag og design

Hvordan uttrykke idéer, tanker og meninger visuelt? Sett fantasien din ut i live og bli en del av et inspirerende miljø!

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor studere visuelle kunstfag og design?

Liker du å tegne og male, og er nysgjerrig på mulighetene som finnes i skulptur eller videokunst? Da kan studiet i visuelle kunstfag og design være noe for deg! Her får du eksperimentere med illustrasjon, maleri, metall og leire – og oppdage nye kreative muligheter!

Studiet er en mulighet til å prøve nye teknikker, og gjennomføre prosjekter fra idé til utstilling. Du lærer om balanse, kontrast og rytme i skulptur, og får muligheten til å lage storyboard og filmmanus. Hva er det som gjør at et kunstverk kan oppleves så forskjellig person til person? Lær å vurdere dine egne kunstneriske prosjekter med et reflektert og kritisk blikk. Bli kjent med kunsthistorie og fagteori – og lær å knytte kunnskapen til dine egne prosjekter.

Hva slags jobb får du?

Etter du er ferdig med studiet kan du bidra med formidling i offentlige og private institusjoner og bedrifter. Du har god kunnskap til å drive med kulturelt entreprenørskap. Har du i tillegg praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er du kvalifisert til master i formgivning, kunst og håndverk. Studiet er et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

Kontakt med arbeidslivet

I tredje studieår vil du gjennom emnet studentbedrift få kjennskap til og forståelse for hvordan det er å drive nyskapingsarbeid rettet mot eget idé- og interessefelt. Studentbedriften kan sikte mot etablering av egen kunstnerisk virksomhet eller virksomhet rettet mot utvikling av produkter og tjenester innenfor ulike former for design. Faginnholdet omfatter forretningsutvikling, prosjektstyring, produktutvikling og immateriell rett, markedskommunikasjon og entreprenør og samfunn.

NM for Studentbedrifter arrangeres hvert år og her møtes landets beste studentbedrifter for å konkurrere, dele erfaringer og bygge nettverk. Under NM får de møte aktører fra virkemiddelapparatet, business angels, gründere og foredragsholdere. Vinneren av NM får representere Norge i JA-YE Europe Enterprise Challenge i begynnelsen av juli.

Dette lærer du på visuelle kunstfag og design

Det første studieåret er identisk med årsstudiet i Tegning og bilde. Her har du emner som illustrasjon og digitalt bildearbeid, kunsthistorie og formkultur. Andre studieår får du verkstedsopplæring, og lærer å skape kunst med tre, metall og leire. Vi jobber med skulptur og film, og du får utforske kunst i naturen og bryne deg på videokunst. Tredje studieår lærer du om grafisk design, blant annet Adobe Illustrator, og får bryne deg på vitenskapsteori, estetisk teori – og får muligheten til å starte din egen studentbedrift.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i visuelle kunstfag og design i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanningsmuligheter

Med praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i tillegg er du kvalifisert til master i formgivning, kunst og håndverk. Studiet er også et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Velg campus

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 441
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus