Spørsmål og svar om campus

Her finner du svar på spørsmål vi ofte får om campusene våre.

Spørsmål og svar

Hvilke studentorganisasjoner finnes ved USN?

Som student hos oss har du mange ulike studentorganisasjoner du kan engasjere deg i. Her finner du en oversikt  som kan hjelpe deg å finne den som passer best for deg.

Hvilke studentaktiviteter finnes på campus Rauland?

Følg facbookgruppen Rauland SFO (studentfritidsordning). 

En gruppe for studenter på Rauland der det legges ut informasjon det som skjer – turer, fester, skoleting, kjøring osv.

Hvilke åpningstider er det på campus?
Finnes det et studentsamfunn i Vestfold?

Vestfold Studentsamfunn er en frivillig organisasjon på USN som arrangerer sportslige, kulturelle og sosiale aktiviteter for Studentene på Campus Vestfold. Vi holde til i egne lokaler inne på skolen på Campus Vestfold (C1-61).

Styret i Vestfold Studentsamfunn

Studentsamfunnet består av et hovedstyret som holder hjulene i gang, men er avhengig av frivillige til å bidra. På torsdager arrangerer vi studentkro eller quiz på brygga i Tønsberg. Studiestartfestivalen på Campus Vestfold arrangerer vi første uka i studiestarten for å gi studentene en knallstart på det nye året med konserter, standup og mye gøy. I løpet av året arrangerer vi også egen Hemsedaltur, dataLAN og Studentcruise, for å nevne noe. Vi har også et eget kor, Bakkenteigen Studentkor, som øver fast en dag i uken.

Idrett

Idrett er noe studenter setter høyt og vi kan tilby et bredt utvalg av idrettslag, som blant annet fotball, håndball, volleyball, klatring, innebandy og roing. De fleste treningene foregår idrettshallen på Campus Vestfold som har moderne fasiliteter med stor bane og egen klatrevegg.

Medlemsskap

Vestfold studentsamfunn er medlemsbasert og du må være medlem for å delta i våre idrettslag, kor og sosiale grupper. Det koster kr.300,- i skoleåret og 200,- for et halvt år. Som medlem får du mange gode fordeler som gratis eller billigere inngang på våre arrangementer og rabatter på flere av våre arrangementer, samt rabatter på noen utvalgte sportsbutikker, spisesteder m.m. På studentkro og quiz får du som medlem svært gode priser på mat og drikke. Følg med på våre hjemmesider  eller følg oss på facebook for å få med deg alle arrangementer og gode tilbud.

Vi trenger også frivillig hjelp til våre arrangementer. Som frivillig får du egne gode avtaler.

Har du lyst til å starte en sosial gruppe, kom innom for å ta en prat eller send mail til post@studentsamfunnet.no

 

Hvordan kommer jeg meg til campus?
Finnes det et studentsamfunn på Ringerike?

Samfunnet i Ringerike (SIR), er en organisasjon for studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Ringerike.

SIR holder til i skolebygget ved Campus.

Samfunnet driver studentkroa Jokeren for studentene på campus. Jokeren er også åpen for andre enn studenter. 

Se Facebook siden vår for mer informasjon.

Finnes det et studentsamfunn i Porsgrunn?

Studentsamfunnet i Grenland (SiG) ble stiftet 12. januar 1898. Vi er en organisasjon som er av og for studentene gjennom frivillig arbeid. Vi jobber med og legger til rette for en rekke fritidstilbud for studentene ved campus Porsgrunn. Vi driver studentkroa på studenthuset Fabrikken og har flere undergrupper med fritidsaktiviteter.

Studenthuset Fabrikken ligger på campus og er åpen på tirsdager og torsdager.
Her har vi konserter og andre studentarrangementer. 

Samfunnet har flere undergrupper. Disse gruppen får støtte av SiG til å drive studentsosialt arbeid som for eksempel friluftsliv, idrett, musikk og lignende. Det som skjer i de forskjellige gruppene er egentlig opp til deg! Dersom du savner en undergruppe for dine interesser så er det bare å starte opp en ny, eller starte opp igjen en tidligere aktiv gruppe. Det kan hvert år søkes SiG’s generalforsamling om penger til drift/materiell.

Studentsamfunnet blir drevet av 12 studenter som utgjør et styre. Styret har ansvar for den daglige driften av kroa. I tillegg til styret har vi ca. 50 frivillige som jobber før, under og etter kroene, og på tirsdagskaféen, for å sørge for at kroa går rundt.

SiG er medlemsbasert, det betyr at du må være medlem for å være med i undergruppene. Medlemskap koster kr.350,- i skoleåret. Som medlem får du mange gode fordeler som gratis eller billigere inngang på våre arrangementer og rabatter på flere av våre arrangementer, samt rabatter på noen utvalgte sportsbutikker, spisesteder m.m. Følg med på våre hjemmesider eller følg oss på facebook for å få med deg alle arrangementer og gode tilbud.

Vi trenger også frivillig hjelp til våre arrangementer. Som frivillig får du egne gode avtaler.

Følg oss på:
Facebook @StudentsamfunnetIGrenland
Snapschat @StudentsamfunnetIGrenland

Finnes det et studentsamfunn i Kongsberg?

Kongsberg Studentsamfunn

Kongsberg Studentsamfunn (Sik) er en frivillig organisasjon ved campus Kongsberg og Fagskolen Tinius Olsen. Sik arrangerer kulturelle og sosiale aktiviteter for studentene.

For å kunne være med i våre idrettslag og sosiale grupper på Kongsberg, må man være medlem. Vi har i overkant av 200 medlemmer pr 2015. Det koster 400 kr for et helt skoleår. Det er mange ulike fordeler med å være medlem, deriblant lavere priser på arrangementer i vår regi, og ulike rabatter fra private aktører i Kongsberg. Vi jobber kontinuerlig med å bedre tilbudene til våre medlemmer.

Samfunnet består av et eget styre som er ansvarlig for alle undergruppene, og er det øverste studentorganet for sosiale aktiviteter utenfor skolen. I tillegg til Trimius har vi flere understyrer:

  • Louis-styret – Ansvarlig for studentenes eget utested, Louis, og er hovedarrangør av aktiviteter som kroer, quiz, temafester, spillkvelder, beer pong-turneringer og visninger av film/fotballkamper. Vi leier også ut lokaler til private arrangementer.
  • Fadderstyret – Planlegger og arrangerer fadderuka i samarbeid med skolen og Studentparlamentet.
  • Gallastyret – Arrangerer det årlige vinterballet i starten av året.
  • Hemsedal - Arrangerer den årlige januar-turen til Hemsedal

Styret jobber også kontinuerlig med og bedre tilbudene, og komme med nye aktiviteter. Har du en ide til aktivitet, eller du ønsker å bidra, er det bare å ta kontakt.

Kontaktinfo

Kro & Quiz

På studentkroa Louis arrangerer studentsamfunnet kroer, spillkvelder, tema-fester og andre arrangementer – både i egne lokaler i sentrum, og i samarbeid med private aktører. Vi sørger for at våre medlemmer får hyggelige studentpriser.

Studentidrett

Trimius er en del av Kongsberg Studentsamfunn og har flere idrettslag, deriblant fotball, håndball, volleyball og innebandy. I tillegg til de faste Idrettslagene arrangeres det ulike utflukter og andre arrangementer. Er det en idrett du savner, er du velkommen til å sende en mail til sik.trimius@gmail.com eller meld deg inn i facebook-gruppen for å få direkte kontakt med styret og dets medlemmer.

Finnes det et studentsamfunn i Drammen?

Studentsamfunnet i Drammen er en sosial organisasjon som drives av og for studenter. Vi står for de fleste arrangementene som er for studentene utenom skoletiden. Vi arrangerer eksempel fadderuka, studentidretten og revy. Alle har mulighet til å engasjere seg i studentsamfunnet, og vi jobber for at alle skal få en god opplevelse av det å være student i Drammen. Vi vil oppfordre alle til å engasjere seg i sin studietid!

Kontaktinformasjon

Hvilke studentaktiviteter finnes i Bø?

Bø er både by og bygd, og kan friste med et variert tilbud innen musikk, idrett og kultur. Bø er kåret til landets beste kulturkommune, og Studentkroa er kåret til beste konsertscene.

I Bø kryr det av muligheter – og er det du noe du savner så finner du fort medstudenter å starte det sammen med.

  • Oversikt over nåværende fritidsaktiviteter finner du her.

Vi har et fint utendørs idrettsanlegg med sandvolley- og håndballbaner, friidrettsanlegg, skatanlegg og multianlegg for fotball, tennis, basket rett utenfør campusdøra.

Gullbring kulturanlegg, med kino, teatersal, svømmehall og idrettsbaner, er nærmeste nabo til universitetet.

Kommunen er ellers omkranset av vakker natur med skog, fjell og vassdrag. 

Er det en bokhandel på campus?

På de fleste studiesteder finner du bokhandel på campus.


Norli Bøsenter finner du i Stasjonsvegen 28, kort gangavstand fra campus.

Drammen
Norli Akademisk Drammen finner du i 1. etg. på campus.

Kongsberg
Norli Akademisk Kongsberg finner du i Kirgegt. 6 som er nabobygget til campus.

Notodden
Norli Akademisk Notodden finner du til venstre innenfor hovedinngangen til campus.

Porsgrunn
Norli Akademisk Porsgrunn finner du på campus i bygg-A ved studentkantinen Henrikke.

Ringerike
Norli Akademisk Ringerike finner du på campus innenfor hovedinngangen.

Rauland
Et lite utvalg kontorrekvisita selges fra instituttkontoret.

Vestfold
Norli Akademisk Vestfold finner du ved hovedinngangen i 2. etg. på Innsikten.