Vinterfestivalen 2021

Velkommen til vår årlige Vinterfestival som løper på campus Rauland hele uke 7. I tillegg til det som skjer på campus blir det et digitalt program.


16 Feb

Praktisk informasjon

Vi har invitert inn dyktige utøvere som jobber med kunst og håndverk innen tre, tekstil og metall. Disse vil fortelle om arbeidet sitt, og vi legger til rette for dialog med publikum.

Meld deg på her

Digitalt program

 • Tirsdag 16.02. kl. 09.00-11.00: «Sylv lokalt, nasjonalt og internasjonalt»
  Foredrag ved Ørnulf Hasla (fossensylv.no), sølvsmed fra Setesdal som har bygd opp en omfattende virksomhet. Kontaktperson ved USN: Linn Sigrid Bratland
   
 • Onsdag 17.02. kl. 9.00-10.00: «Designprosess og overlevelse i en tøff bransje»
  Samtale mellom Kaja Gjedebo (kgd.no), en av de fremste norske smykkedesignerne, og USNs Linn Sigrid Bratland.
   
 • Onsdag 17.02. kl. 10.00-11.00: «Landskapet mellom håndverket og det digitale verktøyet»
  Hvordan det er å arbeide med håndverket i tekstil og større arbeider utført digitalt i samarbeid med en datagrafiker? Dette vet May Bente Aronsen (maybentearonsen.no), tekstilkunstner med fokus på bilder og kunst i offentlige rom. Hun vil fortelle om arbeidene sine og gå i samtale med USNs Johannes Vemren Rygh 
   
 • Torsdag 18.02. kl. 09.00-10:00: «Indre kraft og klesdesign»
  USNs Veronika Glitsch intervjuer klesdesigner, sybokforfatter og mønsterprodusent Mari Melilot (melilot.no) om hva hun brenner for og hvordan hun har bygget opp sin virksomhet og hvordan hun drifter den.
   
 • Fredag 19.02. kl. 09.00-10.00: «Tradisjonshåndverk møter samtidskunst»
  Samtale mellom Knut Olav Dokken (byggogbevar.no), en allsidig folkekunstner på metallfeltet, og USNs Johannes Vemren Rygh.Tema er hvordan det er å arbeide både med tradisjonelt håndverk og samtidskunt og hvordan kombinere dette. Det blir vist bilder.
   
 • Fredag 19.02. kl. 10.00-11.00: «Tre-KORO»
  USNs Johannes Vemren Rygh intervjuer Erlend Leirdal (erlendleirdal.com), skulptør og har tre som sitt materiale. Han arbeider i storformat og med kunst i offentlig rom. Det blir vist bilder.