Eton leder HSN-studentene

Eton Williams, studentleder FOTO

- Jeg har masse å lære av de andre tillitsvalgte, sier Eton Williams som er HSNS nye studentleder

Gjort mye forskjellig

Eton skal dette studieåret arbeide for 18.000 studenter fordelt på 8 campuser i Sørøst-Norge. Hvem hadde trodd det da han jobbet for Røde Kors i hjemlandet Jamaica?

- Jeg dro første gang til Norge i 2002. Da jobbet jeg som ungdomsdelegat med seksualtitet og helse for Røde Kors i Hordaland. Siden dro jeg til Universitetet i Oslo for å studere, forteller Eton.

Han har tatt en bachelor i elektro (ingeniør) ved campus Kongsberg, og har ved siden av studiene vært en svært aktiv studentpolitiker.

- Jeg har blant annet vært president for de internasjonale studentene i Norge, internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet i Buskerud og Vestfold og internasjonalt ansvarlig i Studentdemokratiet i Sørøst-Norge.  Erfaringene med å støtte og lede medarbeidere fra tidligere verv, og arbeidet med studentpolitiske saker på nasjonalt nivå tar jeg med meg inn i vervet som studentleder ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Et åpent sinn

Eton er onkel til Suri på 1 år. I tillegg til et stort engasjment for studentpolitikk, er han interessert i eldre afrikansk historie, ernæring, løping, healing, permakultur og biografier.

- Jeg er åpen for nye ting og ønsker å forstå nye perspektiver. Noen ganger kan det påvirke og endre mitt eget livssyn, forteller han.

De tillitsvalgte er grunnfjellet

Eton sier han engasjerer seg både i menneskene rundt seg og i sakene han jobber med. Som leder er han også opptatt av "wash the floor, clean the toilet".

- Jeg gleder meg til å jobbe med resten av gjengen i arbeidsutvalget. De tillitsvalgte er talentfulle folk med masse erfaringer som jeg gjerne vil lære av, sier Eton.

Han er særlig opptatt av de klassetillitsvalgte.

- De klassetillitsvalgte er grunnfjellet i Studentdemokratiet. Jeg savner imidlertid bedre rutiner for valg av klassetillitsvalgte i samarbeid med HSN. Jeg ønsker at Studentdemokratiet skal jobbe med et fokus fem år frem i tid. Jeg vil jo ikke være studentleder for alltid, og mener det er viktig å skape gode idéer som fortsatt kan leve godt i fremtiden.

Opptatt av kommunikasjon

Eton Williams er opptatt av deling av alt det bra som allerede skjer i Studentdemokratiet og studentbeveglesen i Norge.

- Vi skal fortsette å feire og deler saker som er vunnet. Det er også viktig med en god kommunikasjonsstrategi; Studentdemokratiet må være kjent blant, og tilgjengelig for alle studenter ved HSN sier han.

Eton mener det aller beste ved å være studentpolitiker er å kunne være en del av en gruppe som har utviklet mennesker fra å være frivillige til å bli ledere.

10 korte

1) Sjokade eller nugatti?
Nugatti er yummi

2) Musikk du hører på nå?
Anything funky. James Brown, Miles Davis, Bach.

3) Beste sparetips til studenter?
E-book version of pensum.

4) Beste app?
Facebook messenger is the new email.

5) Beste reisetips?

Montego Bay, Jamaica! Hehe. Eller Karnak Temple i Luxor, Egypt. 4000 years old, yet the incriptions look like they were made with lasers.

6) Hvem ville du invitert til et glass vin/ øl?
Arbeidsutvalget + Parlamentforsamlingen, rector Petter Aasen og Johnny Thorsen (Infrastruktkur-direktør på HSN).

7) Beste vits?
The ones that come spontaneously.

8) Hva er din beste og værste egenskap?
Best-leading from the heart, lifting people up, worst-unnecessary micro managing.

9) Favoritt-matrett?
A well put together salad-sun dried tomatoes, olives, olive oil, sliced cucumber, lettuce, avocado, celery, diced onions, ginger and broccoli.

10) Hvem ville du vært for én dag?
An earlier version of myself - to correct the mistakes I've made.