Disputas: Chaoqun Cheng

Chaoqun Cheng holder prøveforelesning og disputerer for graden philosophiae doctor (ph.d).


02 Sep

Praktisk informasjon

  • Dato: 2 september 2022
  • Tid: Hele dagen
  • Sted: Vestfold, Rom A1-32 Sandefjord
  • Last ned kalenderfil
  • Program

    Kl. 10.00: Prøveforelesing med tema “Principles and examples of plasmonic sensors for environmental and life science applications”

    Kl.13.00: Chaoqun Cheng forsvarer avhandlingen «Visible light responsive titanium-oxides for enhanced photoelectrochemical water splitting application».

    Prøveforelesning og disputas er åpen for alle interesserte.

    Bedømmelseskomité:

    • Førsteopponent:
      Prof. Izumi Kumakiri
    • Andreopponent:
      Prof. Terje Finstad
    • Tredjeopponent:
      Dr. Athanasios Chatzitakis

    Administrator:

    • Førsteamanuensis Lars Eric Roseng

    Veiledere:

    • Hovedveileder:
      Professor Kaiying Wang, USN
    • Biveileder:
      Førsteamanuensis Gang Li, TUiT
Har du spørsmål?

Chaoqun Cheng ved Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag vil forsvare sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.) i programmet Anvendte mikro- og nanosystemer ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Tittel på avhandlingen er: "Visible light responsive titanium-oxides for enhanced photoelectrochemical water splitting application".

Om avhandlingen

Nye titanoksider nanokompositter lovende for å lage grønt hydrogen fra vann

De kjemiske elementene hydrogen er sammensetningen i vann, som det finnes rikelig av på jordens overflate. Soldrevet nedbrytning av vannmolekyler er en av de fornybare måtene å lage grønt hydrogen for elektrisitet, varme og kraft.

En ny klasse av titanoksider nanokompositter som absorberer synlig lys er utviklet av Chaoqun Cheng ved Universitetet i Sørøst-Norge. Nanokomposittene viser lovende egenskaper for å høste solenergi og videre forbedre vannsplittende reaksjoner.

I arbeidet er titanoksidene nanokompositter designet og forsket på gjennom teoretiske og eksperimentelle metoder. En unik resonans synlig lysabsorpsjon er utstilt på nanokomposittene, som er assosiert med en sterk elektrisk feltforbedringseffekt.

Effektiv konvertering av lysenergi til ladningsbærere og akselerert ladningsseparasjon og migrering fører til oppnåelse av betydelig energi konverterings effektivitet.

Funnene tyder også på at et riktig nivå av oksygen ledige stillinger i metalloksider som titanoksider nanokompositter kan skape en overflod av frie ladningstilstander nær Fermi-nivået og støtte eksitering av overflateplasmonresonans under spesifikk synlig lysbestråling.  

Nanokomposittene av titanoksider med en gradient fordeling av oksygenatomer representerer en konseptuelt annerledes tilnærming for å muliggjøre den spesifikke lysfangsten og fremme konverteringen av solenergi til kjemisk energi for vannsplitting og bærekraftig hydrogenproduksjon.