Møtte fredsprisvinneren

Førsteamanuensis Shegaw A. Mengiste i Oslo rådhus
Førsteamanuensis Shegaw A. Mengiste i Oslo rådhus. (Foto: Privat)

Førsteamanuensis Shegaw A. Mengiste møtte Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris 10. desember.


Mengiste er førsteamanuensis ved USN Handelshøyskolen.

Han er også daglig leder i den etiopisk-norske foreningen  Ethiopian Norwegian Professional Organization (ENPO).Førsteamanuensis Shegaw A. Mengiste møtte Etiopias statsminister Abiy Ahmed  Ali under fredsprisseremonien 10. desember. Foto av dem

I egenskap av dette vervet var han invitert til seremonien i Oslo rådhus.

– Det var en veldig spennende dag, sier Mengiste til usn.no.

Abiy Ahmed er tildelt årets fredspris fordi han i løpet av sitt første halvår som statsminister i Etiopia spilte en avgjørende rolle i å slutte fred med nabolandet Eritrea etter flere tiår med konflikt. Han har også satt fart i demokratiseringen i Etiopia og bidratt i flere fredsprosesser i regionen rundt Afrikas Horn.

– Den norske nobelkomiteen har full forståelse for at fred er noe som skapes sammen med andre. Vi har valgt å gi fredsprisen til deg alene fordi vi mener at du personlig har utgjort en ekstraordinær forskjell på flere områder, sa Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen i sin tale til prisvinneren i Oslo rådhus tirsdag.