info
Lyst til å besøke universitetet? Bli med på åpen dag 23. eller 30. mars!
Bachelor i ingeniørfag – Tresemester (TRES)

Bachelor i ingeniørfag – Tresemester (TRES)

Opptak til ingeniør krever fordypning i matematikk og fysikk. TRES gir deg som ikke har fordypning i disse emnene, mulighet til å starte på ingeniørstudier. Etter at du består intensivkurset er du klar for ingeniørutdanning.

Hvor vil du studere TRES?

Vi tilbyr TRES ved våre campuser i Kongsberg, Porsgrunn og Vestfold.

 

Sommerkurs

Tresemesterkurset starter med sommerkurs i matematikk. Det undervises fra mandag til fredag i seks uker. Sommerkurset har en avsluttende prøve som må bestås.  

I høstsemesteret vil det være undervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniøremnene. Det kreves minimum 80% oppmøte i Tres-fagene. Dette gjelder alle tre semestre. Det er obligatoriske prøver og innleveringer i begge emner som må godkjennes.

Undervisningen i matematikk har en avsluttende eksamen i slutten av høstsemesteret.

Undervisningen i fysikk vil foregå både i høst- og vårsemester. Fysikk emnet har avsluttende vurdering i vårsemesteret.

En forutsetning for å fortsette på andre studieår i ingeniørutdanningen er at du som tres-student har bestått emnene i både fysikk og matematikk innen utgangen av første studieår.

Undervisning sommeren 2023:

  • Matematikk: uke 25, 26, 27, 28, 30 og 31
  • Undervisningsfri uke 29

Mer informasjon om emnene finnes i emneplanen. Detaljert fremdrifts- og timeplan fås ved studiestart.

Hvorfor tresemester?

Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk, men mange som ønsker å bli ingeniør fikk ikke tatt disse fagene fullt ut på videregående skole. Gjennom sommeren underviser vi deg derfor i matematikk og fysikk, og på den måten "tjuvstarter" du på ingeniørutdanningen. Undervisningen videreføres i høstsemesteret og kommer i tillegg til den ordinære undervisningen for ingeniørutdanningen. Sommersemesteret gir ikke studiepoeng alene, men er en integrert del av den tre-årige bachelorutdanningen i ingeniørfag (180 studiepoeng).

 

Dette lærer du på tresemesterordningen

Sommersemesteret i tresemesterordningen er intensivt, arbeidskrevende og krever stor egeninnsats. Emnene er hentet fra matematikk- og fysikkfagene på videregående nivå. Sommersemesteret gjør deg kvalifisert til videre ingeniørutdanning ved USN, men du vil fortsette med ekstraundervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniørfagene dine i første semester.

Når du søker på sommerkurset ved USN, så søker du på sommerkurs og bachelorutdanningen samtidig. Du trenger ikke søke gjennom Samordna Opptak i tillegg til lokalt opptak. Søknad til ingeniørutdanningen leverer du i samme søknadsprosess.


Hold deg oppdatert

Få nyttig og inspirerende informasjon om ingeniørutdanningene våre. Vi vil sende deg studentintervjuer, praktisk informasjon og karrieremuligheter.

Meld meg på

 

Hvor vil du studere TRES?

Vi tilbyr TRES ved våre campuser i Kongsberg, Porsgrunn og Vestfold.