Master i Management Information Systems

Dette er masterprogrammet for deg som ønsker å gjøre en forskjell i den digitale utviklingen samfunnet vårt er er inne i. Du vil bli en brobygger mellom de som utvikler teknologi og de som tar i bruk denne nye teknologien.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hvorfor studere Management Information Systems?

Utviklingen av digitale prosesser og tjenester i offentlig og privat sektor går stadig raskere. Gjennom dette masterprogrammet vil du lære om digitalisering av organisasjoner og næringsliv, og reflektere over bruken av teknologi i ulike sammenhenger. Gjennom dette studiet vil du lære om aktuell teknologi, og reflektere over bruk av teknologi i ulike sammenhenger. Strategiske perspektiver knyttet til ledelse og bruk av informasjonssystemer står sentralt. Endringsledelse, bruk og implementering av teknologi er andre viktige områder.

Målet med studiet er å gjøre det mulig for deg å forstå hvordan samfunn, organisasjoner og enkeltpersoner bruker og påvirker innovasjon av teknologi, og hvordan man bruker teknologi til sin fordel.

Du vil få innblikk i den grunnleggende teorien, du vil studere vitenskapelige tradisjoner og lære å anvende dette gjennom de ulike emnene i studiet.

Studieprogrammet er engelskspråklig og du vil derfor få et internasjonalt studiemiljø og nettverk.

Hva slags jobb får du?

En mastergrad i Management Information Systems vil du kvalifisere deg til jobber i ulike områder av privat og offentlig sektor. Du vil kunne utføre oppgaver knyttet til implementering av informasjonssystemer og bruk av teknologi i ulike private og offentlige sektorer som for eksempel helse, transport, forretningsrådgivning, produksjon, prosessindustri og olje- og gassindustrien.

Du vil kunne søke jobber som IT-konsulent, systemutvikler, prosjektleder, forretningsanalytiker og IT-rådgiver.

NIFUs kandidatundersøkelse fra 2018 viser at 91 prosent av USNs masterkandidater er i jobb innen 6 måneder etter uteksaminering. 80 prosent opplever også jobben som relevant for sin utdanning.

Opptakskravet er en bachelorgrad eller tilsvarende utdanning (180 studiepoeng).

Det kreves minst 80 studiepoeng i studieområdet i informasjonsteknologi / informasjonssystemer. Vi krever også minst 7,5 studiepoeng i Forskningsmetoder for samfunnsvitenskap.

Minstekravet for opptak til MSc-programmet er en gjennomsnitt på C eller bedre, eller tilsvarende i ECTS-systemet (gradskonvertering).

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak

Viktig informasjon om opptak for deg som søker med en bachelorgrad tatt utenfor Norge.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Ringerike

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus