Fleksisykepleie Telemark

Det er et stort behov for sykepleiere i distriktskommuner. Vi ønsker å tilby studier der folk bor og arbeider. Derfor har vi utviklet denne deltidssykepleierutdanningen for deg som bor i Telemark eller Larvik.

Hvor foregår undervisningen?

Vi har et godt samarbeid med kommunene som denne utdanningen er rettet mot, slik at du ved fullført studium har sykepleierkompetanse som er velegnet for å arbeide som sykepleier i distriktet.

Undervisningen foregår på nett, i praksis, på lokale ferdighetssentre i Bø og Seljord, og på våre campus henholdsvis på Notodden og i Bø.

For opptak kreves bostedsadresse i en av følgende kommuner: Bamble, Drangedal, Fyresdal, Hjartdal, Kragerø, Kviteseid, Midt-Telemark, Nissedal, Nome, Notodden, Porsgrunn, Seljord, Siljan, Skien, Tinn, Tokke, Vinje eller Larvik.

Hvordan foregår undervisningen?

Dette studiet er en 75 prosents deltidsutdanning over fire år. Gjennomsnittlig  forventes det 29-33 timer studieinnsats per uke, med noe variasjon fra semester til semester.

Derfor anbefaler vi at du ikke jobber mer enn 50 prosent ved siden av studiene.

Dette studiet har fleksibel undervisning hvor digitalt (og fysisk) læringsmiljø vektlegges. Undervisningen består av:

  • webinarer
  • læringsgrupper
  • fysiske og digitale simuleringsaktiviteter
  • kliniske studier i praksisfeltet

Dette betyr at vi tilbyr synkron (i sanntid) og asynkron (opptak) nettundervisning og veiledning. Vi fokuserer på aktiv og selvledet læring, samarbeidslæring og bruk av digitale ressurser (video, podkast, nettside etc.) og digitale verktøy for læring.

Studiet vil ha varierende antall webinarer og fysiske samlinger per semester. For eksempel er det i første semester lagt opp til 29 webinarer og tre fysiske samlinger. Du blir tildelt en læringsgruppe i første semester som består av studenter som bor i nærheten av der du bor (så langt det lar seg gjøre) og som følges opp av sykepleiere og AKS-sykepleiere (avansert klinisk allmennsykepleier) som har lokal tilknytning. Disse sykepleierne og AKS-ene har et særskilt ansvar for veiledningen sammen med andre ansatte ved USN. Hensikten med læringsgruppene er å stimulere til et læringsfelleskap som skaper motivasjon og utvikling gjennom fordypning i litteratur, dialog og deling av kunnskap.

Dette studiet er basert på omvendt undervisning (eng. Flipped classroom). Kort fortalt jobber du med ulike læringsressurser før en samling, mens tiden på samlingen brukes til aktiv læring. Det som tradisjonelt skjer i klasserommet flyttes altså ut og motsatt. Dette krever god ledelse av egen læring. Samtidig får du veiledning underveis og sluttvurdering på ditt arbeid fra lærere og medstudenter. Mange av læringsaktivitetene skjer gjennom samarbeidslæring før, under og etter samling.

Kliniske studier

Praksis- og praksisrettede studier utgjør halvparten av sykepleierstudiet. I praksisstudier får du anledning til å anvende teoretisk og praktisk kunnskap og utøve profesjonens verdier. I deltidsstudiet er praksismodellen utviklet sammen med praksisfeltet. For å ha økt fleksibilitet planlegges praksisstudier hovedsakelig i egen kommune eller nærkommune, så langt det lar seg gjøre.

For å opprettholde prinsippet om deltid og fleksibilitet kan praksisperiodene strekkes ut i tid.

Nærmere beskrivelse av rammer og forhold tilknyttet til praksisstudier finner du her.

Dette lærer du

Studiet har samme læringsutbytte som sykepleierutdanning på heltid, som betyr at sluttkompetansen etter endt utdanning er den samme. Som sykepleier jobber du med mennesker og har fokus på hvordan sykdom og behandling påvirker pasientens liv og livskvalitet. Derfor er temaer som helse, livsglede, mestring og hverdagsrehabilitering viktige i utdanningen.

Som sykepleier trenger du en solid teoretisk kunnskapsbase. 50 prosent av studiet er en innføring i sykepleievitenskapelige, naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige kunnskapsområder, som blant annet:

  • sykepleie
  • anatomi/fysiologi
  • farmakologi
  • sykdomslære og mikrobiologi
  • psykologi
  • pedagogikk
  • kommunikasjon
  • etikk
  • ledelse og administrasjon