Vis studievalg
Årsstudium i kroppsøving og idrettsfag

Ønsker du kunnskap om trening, fysisk aktivitet, helse og livsstil? Ta et år med kroppsøving og idrettsfag.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor kroppsøving og idrettsfag?

Som student på kroppsøving og idrettsfag får du mulighet til å bryte egne barrierer, og du får utfordre deg selv innenfor mange og varierte treningsformer. Studiet har fokus på mestring og bevegelsesglede. I tillegg lærer du om teorien bak faget, og får undervisning i blant annet motorisk utvikling og læring, trenings- og bevegelseslære, sammenhengen mellom fysisk aktivitet og helse samt hvilken rolle idrett og kroppsøving spiller i samfunnet.

Studiet gir deg erfaring i å lede trening, turer og undervisning – slik at du skal kunne organisere aktiviteter som alle gleder seg til. Studiet har mye praktisk arbeid og spennende turer. Her kan du få et innblikk i faglærerrollen og samtidig utfordre deg selv i aktiviteter som ballspill, orientering, ski, basistrening, friidrett, svømming og dans.

Kontakt med arbeidslivet

I studiet treffer du lærere i skolen når du har praksis. Sammenhengen mellom teori og praksis vektlegges i studiet og du får to ukers praksis på mellomtrinnet i grunnskolen.

Dette lærer du på årsstudium i kroppsøving og idrettsfag

Du vil få kunnskap om barns og unges læring, utvikling og danning i ulike sosiale, flerkulturelle og flerspråklige kontekster. Du vil også lære om skolens, lærerprofesjonens og kroppsøvingsfagets egenart, historie, utvikling og plass i samfunnet.

I studiet lærer du å legge til rette for og lede gode og kreative læringsmiljøer, relatere kroppsøving til tverrfaglige arbeider i skolen og tilpasse opplæringen til elevers ulike evner og anlegg, interesser og sosiokulturelle bakgrunn og motivere for læring.

Med årsstudium i kroppsøving og idrettsfag kan du bidra til å plassere kroppsøving i et helhetlig samfunnsperspektiv og stimulere til demokratiforståelse, demokratisk deltakelse og evne til kritisk refleksjon tilpasset aktuelle klassetrinn.

Studiet tilsvarer førsteåret i faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag.

Videre utdanningsmuligheter

Etter årsstudiet kan du fortsette på andre studieår i faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag, eller grunnskolelærerutdanningen. Da kan du bli kvalifisert for masterstudiet i kroppsøving, idrett og friluftsliv, og andre masterstudier innenfor kroppsøvings- og idrettsområdet.

Opptakskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 649
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus