Hva går jobben din ut på?
– På mottaksenheten i Drammen kommune tar jeg og mine kolleger imot alle som henvender seg med ønske om hjelp til psykisk helse og/eller rusproblemer. Mye av min funksjon er å legge til rette for samarbeid mellom kontor for tjenestildeling og samordning, som fatter vedtak på helsehjelp, og tjenesteutfører, som følger opp personen videre.
Hvorfor valgte du å jobbe med dette?
– Jeg ønsket meg en samfunnsrelevant jobb med gode arbeidsmuligheter.
Kan du beskrive en typisk arbeidsdag?
– Min arbeidsdag er variert. Jeg får møte mange personer i ulike livsutfordringer. Noen møter jeg på kontoret, andre hos samarbeidende aktører og andre i sine hjem.
Hva er det beste med jobben din?
– Stor grad av frihet, topp kolleger, faglig relevans og en spennende kommune å jobbe i.
– Hvilken nytte har du av studiet i jobben du har nå?
– Jeg møter mange brukere i svært komplekse og til tider alvorlige livsutfordringer, og kunnskapen fra studietiden kommer godt med. I en tid hvor den biomedisinske forståelsesmodellen står sterkt opplever mange det som befriende og tidvis uvant å bli møtt med andre forståelsesmodeller knyttet til psykisk helse og/eller ruslidelser. Drammen kommune har en uttalt målsetning om å jobbe recovery-orientert og etter feedback informed treatment (FIT).
Gjennom utdanningen ved USN kommer man i kontakt med undervisere som deltar i internasjonale og nasjonale forskningsnettverk og er pådrivere for utviklingen av kunnskapsgrunnlaget innen både recovery og FIT. Dersom man som student benytter seg av det fulle læringspotensialet i masterløpet, vil man utvilsomt bli en profesjonsutøver rustet for nåtiden. Jeg fikk grundig opplæring i innhenting av ny kunnskap gjennom systematiske søk i kunnskapsdatabaser, noe som gjør at jeg er i stand til å ta del i å løse fremtidige utfordringer og endringer i praksisfeltet.
Hvorfor valgte du å studere ved USN?
– Dyktige ansatte som stimulerer til læring og en sentral plassering i Drammen by.
– Hvordan opplevde du studietiden?
– Jeg opplevde veldig gode fagmiljøer som delte av sine erfaringer og inkluderte til muligheter for å delta i ny kunnskapsutvikling. Med god hjelp av ansatte fra Senter for psykisk helse og rus, fikk jeg publisert en fagartikkel og en vitenskapelig artikkel under studieforløpet.
– Hvordan gikk du fram for å få jobb etter studiene?
– Før jeg begynte på denne masteren hadde jeg jobbet mange år i kommunal rusomsorg, noe som ga gode vilkår for å studere videre i kombinasjon med full jobb. Med mastergrad i hånden stiller man sterkt på arbeidsmarkedet, noe som er påtrengende nødvendig i et stadig mer tilspisset jobbmarked.
– Hvilke tips har du til kommende studenter?
– Vær aktiv, ta ansvar for egen læring, delta på hospiteringsopphold og ta del i fruktbare kollokviegrupper.