Ministeren gir gode råd til studentene

Statsråd Iselin Nybø snakker med studenter
GODE RÅD: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) kastet glans over åpningen av nytt studieår ved Universitetet i Sørøst-Norge, og ga råd til studentene.

– Jobb hardt, engasjere dere – og kos dere innimellom! Klare råd til nye og gamle universitetsstudenter fra forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.


Med over 18.000 glade og spente studenter, statsrådbesøk, ordførere, taler, minikonserter og fadderuke med «bli kjent»-aktiviteter sparkes et nytt studieår i gang denne og neste uke ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). 

For å løfte en viktig begivenhet i det akademiske året enda et hakk, var forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) invitert til å være med på markeringen av studiestart. 

– At dere har valgt å ta høyere utdanning, tror jeg dere aldri kommer til å angre på. Dere er viktige bidragsytere til det som skal bli fremtidens velferdssamfunn, sa Nybø til studentmassen.

– Ta vare på studietiden – for den går så utrolig fort! Dere vil få ny kunnskap og nye venner. Ja, det er kanskje litt skummelt å være helt ny, men det er også helt greit. Alle de store tingene i livet er litt skumle, derfor er de verdt å gjøre også. Etter hvert vil både dere og det nye studielivet komme på plass.

Dette råder ministeren

Studiestart ved alle våre campuser var 12. august, med unntak av Rauland hvor studentene starter 19. august.

Selve den offisielle åpningen skjer med taler fra vertskommunenes ordførere, rektor og studenter fra studentsamfunnet og studentdemokratiet, samt minikonserter med Moyka og Iris.  

– Kunnskap er som kjent makt og den som evner stadig å tilegne seg ny kunnskap, vil være den som ruster seg best for fremtiden. Samfunnets store endringer – det grønne skiftet, digitalisering og automatisering – danner bakteppet for hvorfor stadig påfyll av kunnskap er så viktig, sa Nybø til USN-studentene.  

Iselin Nybø snakker med USN-studenter på studiestart

– Selv om endringene går raskt der ute, vil kompetansen og ferdighetene dere lærer her på USN gjøre dere bedre skikket til å møte morgendagen, fortsatte ministeren. 

I talen sin foran nye, gamle og internasjonale studenter ved campus Ringerike 13. august, hadde hun følgende råd til alle USNs studenter: 

–  Dere må jobbe hardt, det er ingen vei utenom. Jeg anbefaler dere også å engasjere dere i noe utenfor lesesalen. Meld dere inn i et politisk parti, bli med på en studentaktivitet eller finne noe innen organisasjonslivet som passer for dere. Det vil gjøre studietiden enda bedre. Og så må dere kose dere innimellom! 

LES OGSÅ: Slik blir du klar for studentlivet

Håper å innfri forventninger

Jesper Bekkevoll og Karoline Lie fra Studentdemokratiet i Sørøst-Norge er glade for at statsråden for høyere utdanning anbefaler flere studenter å engasjere seg utenom studiene.  

– Jeg synes det var fint at ministeren snakket om sin egen studietid. Det viser at hun sitter med samme erfaring som oss, og ga oss håp om at det løser seg til slutt, sier Bekkevoll. 

Rektor Petter Aasen, statsråd Iselin Nybø opppstilt utenfor sammen med studentene Jesper Bekkevoll og Karoline Lie.

– Vi er heldige som har USN i ryggen som hører på de unges stemme og gjør noe med det vi har på hjertet. Som student kan du stille til mange spennende verv både på heltid og ved siden av studiene, sier Lie.

Rektor Petter Aasen er til stede ved studiestart på alle åtte campuser for å ønske studentene velkommen. 

– For oss som arbeider ved USN er åpningen av et nytt studieår en festdag, og det er spesielt en stor glede å ønske nye studenter velkommen til universitetet, innleder rektor talen sin, og sier videre til studentene:  

– Høyere utdanning skal gi fordyping og solid kompetanse innenfor fagfeltene dere har valgt, og være inngangsbillett til et stadig mer kunnskaps- og kompetansedrevet arbeidsliv. Jeg håper vi gjennom krevende, spennende, givende og relevante studier og et godt studentmiljø kan møte og innfri forventningene deres. 

Dette er USN

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. 

Vi utdanner den arbeidskraften Norge trenger. Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig.

Vi tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. 

Våre campuser