Vis studievalg
Master i design, kunst og håndverk

Er du en estetiker med forskertrang? Ønsker du å utvikle kreativiteten din og samtidig forske på formgiving? Spesialiser deg i den delen av faget du er mest interessert i.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2017
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor master i design, kunst og håndverk?

Med master i design kan du være med å gjøre kunst og håndverk til et enda bedre fag! Her får du gå i dybden og undersøke kunst og håndverk som forskningsområde. Du vil veksle mellom teori og praktisk arbeid – og får muligheten til å oppdage nye sider ved kunst og håndverk som kanskje ingen før deg har dokumentert.

Fordyp deg i lærebøker og læremidler i kunst og håndverk, og finn muligheter for forbedring. Utforsk pedagogiske spørsmål samtidig som du arbeider praktisk med bilde, skulptur eller installasjon. Er du interessert i erkjennelse, opplevelse og forståelse av kunst? Utforsk det du lurer på – og spesialiser deg i den delen av faget som du er mest interessert i. Mulighetene er mange!

Master i design, kunst og håndverk

Hva slags jobb får du?

Med master i design, kunst og håndverk kan du undervise og veilede i barnehage, grunnskole, videregående skole, folkehøgskole, høgskole, kulturskole og andre bedrifter og institusjoner som fokuserer på formkultur og kunstformidling. Du kan bidra i samfunnsdebatten, og vil bli kvalifisert for forskning, utviklingsarbeid og doktorgradsstudier. Du vil også utvikler dine skapende og kunstneriske sider.

Kontakt med arbeidslivet

Masterstudiet i design, kunst og håndverk har eksterne forelesere og karakteriseres ved at teori og eget estetisk skapende arbeid gjensidig skal berike hverandre.

Dette lærer du på master i design, kunst og håndverk

Du får kunnskap om faglig forståelse for design, kunst og håndverk gjennom estetisk skapende arbeid, og innsikt i kunstfaglig teori og tilegner deg innsikt i vitenskapsteori og forskningsmetodologi. Du vil også få innsikt i pedagogiske og didaktiske grunnlagsproblem, og kunne se fagfeltet i kulturell sammenheng og samfunnsmessig perspektiv.

​Du lærer å anvende mulighetene som ligger i den gjensidige berikelsen mellom estetisk skapende arbeid og teori og dokumentere viten skriftlig, gjennom formgivingsprosesser og produkt, og kritisk refleksjon i forhold til eget og andres forskningsarbeid.

Du vil få erfaringer med metoder til å problematisere, analysere og systematisere erfaringer, og evne til å kunne kritisk vurdere og kommunisere fagområdets samfunnsrelevans og betydning for den enkelte.

Samlinger

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av master i design, kunst og håndverk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Opptakskrav

Fullført lærerutdanning med minimum 60 studiepoeng i forming/formgivingsfag, kunst og håndverk. Med fullført lærerutdanning menes fullført allmennlærer-, faglærer, grunnskolelærer-, barnehagelærerutdanning eller fullført praktisk-pedagogisk utdanning.

For opptak til utdanning på masternivå kreves karaktersnitt C eller bedre.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper for utenlandske søkere. I tillegg må utenlandsk lærerutdanning være godkjent av NOKUT, og man må være godkjent av UDIR som lærer i Norge.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak, studier og eksamen ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Velg campus

Heltid – Notodden

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus