Fem steg for å søke utveksling til utlandet

1. Bestem deg for hvor du vil

Du bør starte planleggingen senest semesteret før du ønsker å reise.

Se oversikt over utreisemulighetene for ditt studieprogram

2. Send inn din søknad 

Send inn din søknad i vårt online søknadsskjema (dette er kun tilgjengelig i søknadsperioden). Dette er en intern USN-søknad.

Merk: Du må legge ved siste karakterutskrift fra USN i søknaden. Det betyr at du ikke kan søke før resultatene fra siste fullførte semester er klare! 

Frem til skjemaet åpner kan du forberede deg ved å lese deg opp på avtalen du vil til, gjøre klar vitnemål fra VGS og se på fag hos partneren du ønsker å reise til.

3. Nominasjon/avslag

Kort tid etter søknadsfristens utløp vil vi vurdere søknaden din og hvilke ønsker du har. Innen ca. 6 uker vil du ha mottatt:

Enten en bekreftelse på at du nomineres til å søke utenlandsstudier ved partnerinstitusjonen, og som samtidig få utfyllende informasjon om hvordan du skal gå videre for å fullføre søknaden din.

Eller, dersom du ikke oppfyller kriteriene; avslag på søknad om utenlandsopphold. I noen tilfeller kan det være aktuelt å se på andre alternativer, dersom du ikke oppfyller kravene til førstevalgene dine men allikevel kan ha andre muligheter.

4. Godkjenning av fag/ Learning agreement

Forhåndsgodkjenningen av fag (utfylling av en learning agremment) er en avtale mellom deg og ansvarlige for studieprogrammet ditt om at fagene eller praksisen du tar i utlandet blir godkjent som en del av graden din. Dette innebærer at fagene du tar i utlandet erstatter fagene du ellers skulle tatt i Norge.

5. Søknad til partnerinstitusjonen

Når du har mottatt nominasjonsmail, kan du sette i gang med å forberede søknaden til partnerinstitusjonen. Det er ditt ansvar å lese informasjonen du får i nominasjonsmailen fra oss, og følge punktene som står listet i denne.

 

Mer praktisk informasjon om utveksling finner du her.

Klikk her for å lese reisebrev fra studentene som har vært på utveksling.

Søknadsfrister:

  • 1. februar for utveksling i høstsemesteret
  • 15. september for utveksling i vårsemesteret*

MERK! Alle praktiske ting som søknad til Lånekassen, visum, bolig, reise og forsikring, venter du med til du har fått opptak ved partnerinstitusjonen. I noen tilfeller må du søke bolig samtidig med søknad om opptak. Du vil få mer informasjon der dette er aktuelt.

* Studenter fra helse- og sosialfag har kun en frist: 1. februar.