Norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter

Dette er et årsstudium for utenlandske studenter som trenger kunnskap og kompetanse i norsk språk og samfunnskunnskap.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hvorfor norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter?

Bestått studium dekker norskkravet for opptak til studier i Norge. Studiet gir deg de praktiske språkferdigheter du trenger for å kunne delta i norsk arbeidsliv. Studiet skal også gjøre det lettere for studentene å finne seg til rette i det norske samfunnet.

Fordi studiet regnes som et språkkurs, kvalifiserer det ikke til studielån i Statens Lånekasse for utdanning.

Dette lærer du på norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter

Det blir lagt særlig vekt på å gi studentene gode allmennkunnskaper i norsk språk.

Studiet består av to emner:

• norsk skriftlig og
  • norsk muntlig.

Samfunnskunnskap er en integrert del av begge emner.

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i norsk. Vi starter på begynnernivå. Studiet har rask progresjon.

Studiet er et intensivt heltidsstudium. Det er ikke mulig å ta studiet på deltid, eller å starte i andre semester. Det er undervisning hver dag. Undervisningen består av forelesninger og gruppe- og seminararbeid. Det er krav om 80 % frammøte i undervisningen, og det er obligatoriske arbeidskrav hver uke. I vårsemesteret skriver studentene en semesteroppgave over selvvalgt tema.

Videre utdanning

Studiet kan inngå i en bachelorgrad.

Det stilles ikke krav om norskkunnskaper.

Søkere uten permanent oppholdstillatelse i Norge, EU eller EØS kan ikke søke dette programmet fordi studiet ikke gir grunnlag for oppholdstillatelse.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Bø

• Undervisningsspråk: Norsk (men krever ingen norskkunnskaper)
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 18
  • Søkekode: 6260
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus