Forfatterstudium
Bø - Heltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Heltid
- Studiested: Bø
- Studieopplegg: På campus
- Søkekode: 6525
- Studienivå: Års- og halvårsstudier
- Studiepoeng: 60
- Søknadsfrist: 15.04.2024
- Oppstart: Høst 2024
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 2
- Antall studieplasser: 16

Hvorfor forfatterstudiet?
På forfatterstudiet får du en fantastisk mulighet til å utvikle dine litterære evner. Mange av de mest anerkjente forfatterne i Norge foreleser på studiet, og flere av dem har selv vært studenter ved forfatterutdanninga. Den prisbelønte dikteren og romanforfatteren Rune Christiansen har faglig hovedansvar for studiet.
Forfatterutdanningen er et samarbeidstiltak mellom Universitetet i Sørøst-Norge og Den norske forfatterforening.
- Å gå på forfatterstudiet er det viktigste jeg har gjort. Alt siden relaterer seg på en eller annen måte til noe jeg har lært der.
Hva slags jobb får du?
Mange studenter blir forfattere. Tidligere studenter jobber også i forlag og media, eller i andre deler av kulturlivet.
Kontakt med arbeidslivet
I studiet inngår møter med forlagsbransjen, med redaktører og med litteraturkritikere. Studentene har også praksis i Grenland friteater i den perioden de jobber med manuskriptarbeid for teater.
Dette lærer du hos oss
Forfatterutdanningen i Bø er en kunstfaglig utdanning hvor du lærer å skrive skjønnlitterære tekster.
Studiet er satt sammen av tre deler som går parallelt gjennom hele studiet:
- Skriveverksted med praktiske skriveøvelser, tekstanalyse og arbeid med egne litterære prosjekt innenfor ulike sjangere.
- Litteraturteori: Forelesinger, litterær analyse, innføring i sentrale litterære verk.
- Seminardel: seminar av varierende lengde.
Det skapende arbeidet, “litteraturproduksjonen”, med drøftinger og analyse av egne og andres tekster, har en sentral plass i studiet. Seminar- og teoridelen skal gi perspektiv til dette arbeidet. I studiet får du også kunnskap om de mer praktiske sidene av forfatteryrket.
Studieåret skal være en tid for prøving, refleksjon og innhenting av kunnskap fra ulike fagdisipliner innen humaniora. Ved forfatterstudiet vil vi føre disse sammen og la dette være styrende for det bevisste tekstarbeidet og den skapende prosessen.
Videre utdanning
Studiet kan, etter søknad, gå inn som en del av en bachelorgrad ved universitet og høyskoler.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Opptakskrav
-
Generell studiekompetanse
Opplastede skjønnlitterære tekstprøver (15 sider på norsk, svensk eller dansk). Teksten eller tekstene kan være i en eller flere skjønnlitterære sjangre: novelle, utdrag fra roman, dikt, essay, skuespill.
Poenggrenser ved forrige opptak: