Student på executive master,  Sahra Krcic

Digitalisering for bærekraftig omstilling (masteremne)

Rauland - Deltid

Det grønne skiftet vil påvirke både næringsliv og samfunn i årene som kommer, og alle sektorer må forberede seg på endringer. Digitalisering er ett av områdene som oftest nevnes i sammenheng med bærekraft.

  • Søknadsfrist: Utløpt

Studieinformasjon

  • Studiested: Rauland
  • Studienivå: Videreutdanning
  • Progresjon: Deltid
  • Oppstart: Vår 2025
  • Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert
  • Studiepoeng: 7,5
  • Kostnader: Studiet dekkes med midler fra HK-dir. Opphold på Rauland tilkommer. Semesteravgift kommer i tillegg.
  • Søknadsfrist: Utløpt
  • Antall semester: 1
  • Undervisningsspråk: Norsk, Engelsk
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Samlinger

Studiet gjennomføres med 3 samlinger hvorav første samling består av 2 dager på campus. Samling to og tre gjennomføres digitalt på Zoom og består av 1,5 dager pr samling. Samlingene vil bestå av forelesninger, caseoppgaver og presentasjoner av selvstendig- og gruppebaserte arbeider.

Eksamen er en semesteroppgave (gruppeinnlevering) bestående av deloppgaver knyttet til den enkelte samling, som videreutvikles til en endelig innlevering. Oppgaven skal så langt det er mulig være knyttet til relevante problemstillinger i egen virksomhet eller region. 

 

FNs bærekraftsmål

Hvorfor studere digitalisering for bærekraftig omstilling?

Norge har gjennom Parisavtalen, EØS og FNs Agenda 2030 forpliktet seg til å kutte utslipp og jobbe for en grønn og bærekraftig omstilling. Det grønne skiftet vil påvirke både næringsliv og samfunn i årene som kommer, og alle sektorer må forberede seg på endringer.

Dette studiet vil fokusere på hvordan digitalisering kan bidra til å svare på utfordringene vi står overfor, i form av ulike digitale teknologier som eksempelvis dataanalyse og maskinlæring, Internet of things og smartteknologi. Deltakerne vil underveis i studiet jobbe under veiledning med en selvvalgt problemstilling relatert til egen virksomhet.

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for ledere og ansatte i alle sektorer – privat, offentlig og frivillig – som har behov for økt kompetanse innen fagområdet.

Dette lærer du hos oss

  • Digitalisering i et bærekraftsperspektiv

  • Samspillet mellom teknologi, bærekraft og samfunnsutvikling

  • Analyse og visualisering av data, herunder teknikker for geografisk fremstilling av data

  • Konsekvenser og utfordringer ved teknologiske nyvinninger, eksempelvis robotisering, kunstig intelligens, big data, smarte byer og personvern

Emnet kan søkes innpasset i Executive Master of Management

Emneplan

En emneplan beskriver det faglige innholdet i emnet og hvilket læringsutbytte du skal ha av å ta nettopp dette emnet. Her finner du også pensumlister og annen informasjon om gjennomføringen.

Lenke til sist publiserte emneplan

Opptakskrav

For å bli tatt opp til studiet må søkeren ha avlagt minimum bachelorgrad eller tilsvarende. I tillegg kreves to års relevant arbeidserfaring, fortrinnsvis ledererfaring.

Dokumentasjon på yrkeserfaring kan være attest fra arbeidsgiver som beskriver arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet. Det er USN som avgjør hva som er relevant ledelseserfaring.

Søkere uten formell kompetanse kan søke om opptak basert på realkompetansevurdering i hht. universitetets regelverk. Har du ikke en bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang (3 år), kan du be om en realkompetansevurdering. Du kan lese mer om dette i våre retningslinjer.

Søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn må i tillegg dokumentere at de fyller de generelle språkkravene i norsk og engelsk. Hvis du har utenlandsk utdanning, må du også fylle kravet for generell studiekompetanse.

Har du spørsmål om opptak, ta kontakt med studieveileder.