HMS ,risikohåndtering og beredskap innen friluftslivsveiledning

HMS ,risikohåndtering og beredskap innen friluftslivsveiledning

Arbeider du i skolen, som veileder eller guide? Konsekvenstenkning og risikoanalyse er spesielt viktig i organisert friluftsliv. Vi gir deg en praktisk videreutdanning som dekker et etterspurt behov innen ulike etater og organisasjoner.

Søk opptak nå
Studienivå
Etter- og videreutdanning
Søknadsfrist
Fortløpende opptak til fulltegnet
Studiepoeng
10
Oppstart
Vår 2020

Hvorfor friluftslivsveiledning?

Denne videreutdanningen foregår både til fjells og til vanns. Den har fokus både på praksis og teori. Risikoanalyse og praktisk erfaring vil kunne redde liv i fremtiden og studiet bidrar til større faglig forståelse av ulykker som har skjedd. Vi vil gjennomgå en rekke case for å være best mulig forberedt. Du vil også gjennomgå egen HMS-plan for din virksomhet.

Dette lærer du

 • kunnskap om hvilke årsaker som fører til ulykker 
 • å forebygge ulykker i egen virksomhet
 • å lede hvis ulykker skjer
 • kunnskap om redningskjeden i Norge

Organisering

Vår 2020 oppstart med en helgesamling fra den 27. til 29. mars. Deltagerne må ha nødvendig utstyr som skiutstyr til  topptur på denne første samlingen som foregår i Rauland.

Til den andre samlingen, som er fra ?.mai til ? juni, her trengs det egen flytevest. Denne samlingen foregår ved Campus Bø.

Begge samlinger starter kl.10 første dag og avslutter innen kl.17 siste dag.

 

Studentene leverer arbeidskrav underveis etter nærmere angitte kriterier. Det er krav om 100% tilstedeværelse på samlingene. Semesterplan og litteraturliste gjøres tilgjengelig for deltakerne før oppstart. Se forøvrig emneplan for mer informasjon.

En av studentene fra siste kull uttrykte følgende;

Studiet gjør deg skikket til å håndtere risikohåndteringsspørsmål innen friluftsliv på arbeidsplassen. Du får oversikten over lovverket, relevant teori og praktisk bruk av HMS-arbeid i det virkelige liv.

Studiet er imponerende kompakt og relevant. En ABC i hvordan å lage HMS-plan innen friluftslivsfag.

Kontakt studieveileder ved spørsmål. Ved fulltegnet opprettes venteliste.

Opptakskrav

 • Du må ha relevant jobb innenfor en sektor som jevnlig har kontaktflate med ulykkeshåndtering hvor man må balansere undervisning og sikkerhet.
 • Studiet retter seg mot deg som jobber innen grunnskole, videregående skole, folkehøyskole, som veileder eller guide i privat sektor.
 • Du må skrive en motivasjonssøknad (en A4 side) med hvorfor du ønsker plass på denne videreutdanningen. Skriv hvilken bedrift/felt du jobber med og kort din erfaring med vassdrag, kyst, vinterfjell, bre, klippe.

Vi tar forbehold om endring og mange nok deltagere. Søk under pedagogiske fag i evu-søknadsweb.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak til Universitetet i Sørøst-Norge.

Studieinformasjon


Deltid / Samlingsbasert – Bø

 • Antall semester: 1
 • Antall studieplasser 12
 • Kostnader kr; 15 000.- + semesteravgift. Litteratur og evt. reise/opphold kommer i tillegg. NB! Påmelding er bindende i h. t. USNs betalingsbetingelser for EVU-studier. Det tas forbehold om tilstrekkelig antall deltakere.
 • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student