Risikohåndtering og beredskap innen friluftslivsveiledning

Risikohåndtering og beredskap innen friluftslivsveiledning

Arbeider du i skolen, som veileder eller guide? Konsekvenstenkning og risikoanalyse er spesielt viktig i organisert friluftsliv. Vi gir deg en praktisk videreutdanning som dekker et etterspurt behov innen ulike etater og organisasjoner.

Studienivå
Etter- og videreutdanning
Søknadsfrist
25.02.2018
Studiepoeng
10
Oppstart
Vår 2018

Hvorfor friluftslivsveiledning?

Denne videreutdanningen foregår både til fjells og til vanns. Den har fokus både på praksis og teori. Risikoanalyse og praktisk erfaring vil kunne redde liv i fremtiden og studiet bidrar til større faglig forståelse av ulykker som har skjedd. Vi vil gjennomgå en rekke case for å være best mulig forberedt. Du vil også gjennomgå egen HMS-plan for din virksomhet.

Dette lærer du

 • kunnskap om hvilke årsaker som fører til ulykker 
 • å forebygge ulykker i egen virksomhet
 • å lede hvis ulykker skjer
 • kunnskap om redningskjeden i Norge

Organisering

Det vil være to helgesamlinger. Den første er 16.,17. og 18. mars. Deltagerne må ha nødvendig utstyr som skiutstyr til  topptur på første samling som foregår i Rauland.

Til den andre samlingen, som er 1.,2. og 3. juni, trengs det egen flytevest. Denne samlingen foregår ved Campus Bø.

 

Studentene leverer arbeidskrav underveis etter nærmere angitte kriterier. Det er krav om 100% tilstedeværelse på samlingene. Semesterplan og litteraturliste gjøres tilgjengelig for deltakerne før oppstart. Se forøvrig emneplan for mer informasjon.

Kull 2 vil starte vår 2019. Kontakt studieveileder ved spørsmål.

Opptakskrav

 • Du må ha relevant jobb innenfor en sektor som jevnlig har kontaktflate med ulykkeshåndtering hvor man må balansere undervisning og sikkerhet.
 • Studiet retter seg mot deg som jobber innen grunnskole, videregående skole, folkehøyskole, som veileder eller guide i privat sektor.
 • Du må skrive en motivasjonssøknad (en A4 side) med hvorfor du ønsker plass på denne videreutdanningen. Skriv hvilken bedrift/felt du jobber med og kort din erfaring med vassdrag, kyst, vinterfjell, bre, klippe.

Vi tar forbehold om mange nok deltagere.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak til Høgskolen i Sørøst-Norge.

Studieinformasjon


Deltid / Samlingsbasert – Bø

 • Antall semester: 1
 • Antall studieplasser 12
 • Kostnader kr; 15 000.- + semesteravgift. Litteratur og evt. reise/opphold kommer i tillegg. NB! Påmelding er bindende i h. t. HSNs betalingsbetingelser for EVU-studier. Det tas forbehold om tilstrekkelig antall deltakere.
 • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
Studentenes A-B-C
STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student