Instituttets studietilbud Ansatte ved instituttet

Institutt for matematikk og naturfag

Instituttet (IMN) favner om de to skolefagene matematikk og naturfag, og er geografisk spredt på fire studiesteder; Drammen, Notodden, Porsgrunn og Vestfold. Vi har et spesielt fokus på profesjonsorientert undervisning i begge fag, og arbeider mye med blant annet profesjonsfaglig digital kompetanse og bærekraftig utvikling. IMN har regiansvar for det tverrfaglige temaet Bærekraftig utvikling i den nye GLU-modellen. Instituttet har aktive forskergrupper innen begge fagfelt med erfarne forskere med erfaring innen forskning og undervisning i realfagene.

Våre studier

Instituttet er en viktig bidragsyter inn i profesjonsutdanningene; grunnskolelærerutdanning, barnehagelærerutdanning og praktisk-pedagogisk utdanning. I tillegg har vi mange og varierte oppdrag i etter- og videreutdanning for lærere, både gjennom Kompetanse for kvalitet og de desentraliserte/regionale ordningene for videreutdanning.

Aktuelle forskergrupper på instituttet:

Publiseringer:

Oversikt over publiseringer i forskningsdatabasen Cristin.

Eksternfinansierte prosjekter:

MIM-prosjektet (NRF): “Mathematics Education in Indigenous and Migrational contexts: Storylines, Cultures and Strength-based Pedagogies”. Hvordan skjer egentlig læring i matematikkundervisningen, når elevene har bakgrunn fra ulike språk og kulturer?