Informatikk og automatisering
Porsgrunn - Heltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Heltid
- Studiested: Porsgrunn
- Studieopplegg: På campus
- Søkekode: 22 090
- Studienivå: Bachelor
- Studiepoeng: 180
- Oppstart: Ikke fastsatt
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 6
- Antall studieplasser: 15
Våre ingeniørstudier er under omlegging
Fra høsten 2020 vil vi tilby nye bachelorutdanninger. Vårt nye studietilbud vil være klart i månedsskifte november/desember. Studiene åpner for søking 1. februar 2020.
Y-veien til informatikk og automatisering
Hvorfor informatikk og automatisering?
Dette studiet er for deg som liker å programmere og som ønsker en karriere som dataingeniør. Det er også for deg som har jobbet med automatiserte systemer og som tenker det ville være spennende å være med å utvikle nye automatiseringssystemer.
Fordelen med studiet er at du lærer hvordan du kan kombinere IT-teknologi med blant annet reguleringsteknikk, instrumenteringsteknikk og digitalisering. Med denne kombinasjonen kan du for eksempel få jobb som softwareutvikler og lage applikasjoner og datanettverk som kan brukes i automatiserte løsninger.
Som ingeniørstudent får du også delta på USNexpo, studentenes egen teknologimesse med prosjekter innen ingeniørfag og IT.
Hva slags jobb får du?
Ingeniørstudiet i Informatikk og automatisering gir deg mulighet til å jobbe med programvareutvikling, produktutvikling, systemintegrasjon og prosjektering i så vel industri som samferdsel, bygg og offentlige institusjoner.
Bransjer du kan jobbe i inkluderer landbasert industri (prosess, næringsmiddel osv.), offshore, skipsfart, havbruk, samferdsel (vei og jernbane), energiproduksjon, sykehus, forskningsinstitusjoner, undervisning og mye mer.
Kontakt med arbeidslivet
Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med dyktige forelesere fra næringslivet. Studentene er på flere bedriftsbesøk i nærområdet. Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med. Dette sikrer at du som student hele tiden får undervisning som er relevant for næringslivets behov.
Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. Flere av våre kontakter tilbyr sommerjobber til studenter.
Dette lærer du på informatikk og automatisering
I dette ingeniørstudiet lærer du å utvikle programvare og automatiseringsløsninger som effektiviserer industrielle prosesser og kommunikasjon. Du får kunnskap om matematikk, fysikalske prinsipper og ulike typer prosesser, både elektriske, mekaniske og kjemi-tekniske. Vi har spennende studentprosjekter i samarbeid med næringslivet, hvor du får erfaring med å jobbe i prosjekt og samarbeide. Du lærer om:
- Programmering og systemutvikling
- Databaser
- Datanett og datakommunikasjon
- Programmerbar logisk styring (PLS)
- Måleteknikk
- Regulerings- og styringsteknikk
- Web-baserte systemer
Studiet undervises på campus Porsgrunn, der du kan ta del i et aktivt og engasjerende studentmiljø. Les mer om livet som student i Porsgrunn.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av bachelor i ingeniørfag, Informatikk og automatisering i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Videre utdanningsmuligheter
Etter endt bachelorstudium kan du velge å gå videre på vår masterutdanning Industrial IT and Automation eller andre masterstudier i inn- og utland.
Organisering
Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.
Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, se her:
- TRES (tresemester - sommerkurs)
- Forkurs
- Realfagskurs (kun matematikk og fysikk)
Opptakskrav
For å kvalifisere må du ha en av følgende:
- Generell studiekompetanse + R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1
- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse, samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 og R2 og Fysikk 1.
- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning
- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.