Viktoria Wikstrøm studerer språk og litteratur

Engelsk 1, trinn 1-7 (Kompetanse for kvalitet)

Nettstudier - Deltid

Studiet er en videreutdanning for lærere som har lite eller ingen formell utdanning i engelsk ut over videregående skole. Det tar sikte på å dyktiggjøre lærere for arbeid med engelsk på 1.- 7. trinn.

  • Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

  • Studiested: Nettstudier
  • Studienivå: Videreutdanning
  • Progresjon: Deltid
  • Oppstart: Høst 2025
  • Studieopplegg: Nettbasert
  • Studiepoeng: 30
  • Kostnader: Studieavgiften dekkes av Utdanningsdirektoratet. Pensumlitteratur og undervisningsmateriell må deltaker eller skoleeier dekke selv. Semesteravgift kommer i tillegg.
  • Søknadsfrist: 15.04.2025
  • Antall semester: 2
  • Undervisningsspråk: Engelsk
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up


Finansieringsordning for lærere i skolen
Jobber du i skolen, kan du søke om vikar- eller stipendordning gjennom Utdanningsdirektoratet. Søknadsperioden er fra 1. februar til 1. mars. Les mer om vikar- og stipendordning fra Utdanningsdirektoratet på udir.no

Du må sende to søknader i 2025:
En søknad til Utdanningsdirektoratet for finansiering, frist 1. mars.
En søknad til USN for opptak på videreutdanningstilbudene våre, frist 15. april.

Undervisning og samlinger

Studiet er 100% nettbasert og gjennomføres i webkonferansesystemet Zoom. 
Les mer om digitale verktøy og nettundervisning. 

Vi vil ha et digitalt klasserom i Canvas der fagstoff blir lagt ut. Studiet baserer seg på individuelt arbeid med dette, men også på klasse- og gruppediskusjoner og utprøving av undervisningsopplegg på egen skole.

Studiet omfatter ulike typer muntlige og skriftlige arbeidskrav, der praksisbasert refleksjon og kompetansedeling står sentralt. 

Det forventes at studentene selv organiserer kollokviegrupper eller andre former for samarbeid. Utprøving av ny faglig og fagdidaktisk kunnskap og kunnskapsdeling i eget kollegium vil være en del av dette.

Det blir 5 obligatoriske nettsamlinger i høstsemesteret og 4 i vårsemesteret. 

Studentene kan ønske seg gruppe (tidspunkt) for nettsamlingene. Dette gjøres i søknadsregistreringen ved USN. Det kan velges mellom følgende tidspunkt:
Gruppe A, torsdager kl. 10 – 12 
Gruppe B, torsdager kl. 13 – 15
Gruppe C, fredager kl. 10 – 12 

Samlingsukene for høsten 2025 er ikke klare ennå. 
I høstsemesteret 2024 ble samlingene gjennomført i uke 36, 39, 42, 44 og 46. Vi vil prøve å legge opp til lignende fordeling høsten 2025.

Det gjøres ikke opptak av nettsamlingene.

Oversikt for våren 2026 kommer i høstsemesteret 2025.

Dette lærer du 

Studiet skal heve lærernes egen språklige kompetanse, muntlig og skriftlig, og kvalifisere dem for undervisning i engelsk. Deltakerne vil lære om språket som system og språket i bruk og trene mye på å utvikle sine egne språkferdigheter. De vil arbeide med tekster, metoder og verktøy til bruk i klasserommet og lære om ulike måter å organisere og gjennomføre undervisningen på. Erfaringsutveksling er en sentral del av studiet.

Studiet består av to emner, hvert på 15 studiepoeng.

  • Emne 1: Tekst og skriftlig kommunikasjon (høstsemesteret)
  • Emne 2: Språklæring og muntlig kommunikasjon (vårsemesteret)

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

warning Studieplanen for "2025 høst" er ikke klar ennå. For å gi deg en illustrasjon av hvordan studiet er bygget opp viser vi deg studieplanen for et tidligere kull.
Studieplan for 2024 høst

warning Studiemodellen for "2025 høst" er ikke klar ennå. For å gi deg en illustrasjon av hvordan studiet er bygget opp viser vi deg studiemodellen for et tidligere kull.

Opptakskrav

Godkjent lærerutdanning og tilsatt i skolen. 

Søkere med utenlandsk lærerutdanning må ha fått denne godkjent av Utdanningsdirektoratet. Se  www.nokut.no for mer informasjon om godkjenning av utenlandsk lærerutdanning.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller kravet til engelskkunnskaper.