USN_logo_rgb
Studier Finn studier Videreutdanning Nettstudier Søknad og opptak Slik søker du Søknadsfrister Opptakskrav og poengberegning Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Tilrettelegging og studentstøtte Tilrettelegging Toppidrettsstudent OLA – Onboarding Learning Alliance Samtaletjenester Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studenthistorier Utdanningstest Studiestart Dette må du gjøre som ny student Timeplan Oppstartsinformasjon Ofte stilte spørsmål Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-håndbok Disputaser Doktorkreering Industrial Research School in Complex Systems Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Studentdemokratiet Campuskontakter Gaveprofessorater Strategi og visjon Biblioteket IT-tenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Krigen i Ukraina Campusene Bø Drammen Kongsberg Notodden Porsgrunn Rauland Ringerike Vestfold Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene Bø Drammen Kongsberg Notodden Porsgrunn Rauland Ringerike Vestfold
  • en
  • no
For studenter east For ansatte east
USN_favicon en Meny close
  • Studier»
  • Finn studier»
  • Helse- og sosialfag»
  • Master i samfunn og helse»
  • Helsefremmende arbeid
info
Lurer du på når studiene starter? Informasjon om studiestart høsten 2022 finner du her
Samfunn og helse

Helsefremmende arbeid

Drammen, Porsgrunn og Vestfold - Deltid

Bli med på en målrettet innsats for å styrke kontroll over forhold som påvirker befolkningens helse.

Studieinformasjon

  • Studieretning: Helsefremmende arbeid
  • Progresjon: Deltid
  • Studiested: Drammen, Porsgrunn og Vestfold
  • Studieopplegg: Samlingsbasert
  • Søkekode: 5118
  • Studienivå: Master
  • Studiepoeng: 120
  • Søknadsfrist: Utløpt
  • Oppstart: Høst 2022
  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 8
Folkemengde illustrerer Helsefremmende arbeid

Studieretningen i helsefremmende arbeid

Helsefremmende arbeid handler om forhold som har betydning for helsen for individer, miljø, lokalsamfunn, settinger/arenaer, storsamfunn og politikk. Helsefremmende arbeid er et sektorovergripende, tverrsektorielt og tverrfaglig ansvarsområde og inkluderer alle samfunnssektorer, ikke bare i helsesektoren. Hovedfokuset rettes mot faktorer som fremmer folks helse – salutogenese – og i mindre grad risikofaktorer for sykdom. Sentrale innsatsområder er myndiggjøring (empowerment), utjevning av sosial ulikhet, helsefremmende politikk og helsepedagogikk.

– Studiet har gitt meg en bred forståelse av samfunnet og individet i sammenheng. Det er høyst relevant for det jeg jobber med på så veldig mange måter,

Monica In Farnø. FotoErgoterapeut og seniorrådgiver på NAV hjelpemiddelsentral Buskerud, Monica In Frovik

 

Helsefremmende arbeid innebærer en målrettet innsats for å øke kontrollen over forhold som direkte eller indirekte påvirker befolkningens helse. I helsefremmende arbeid legges det vekt på den tette forbindelsen mellom arbeid med mennesker og menneskers omgivelser, og arbeidet med utforming av politikk. Det overordnede målet er å ivareta helsefremming innen alle sektorer, blant annet gjennom utjevning av forskjeller i levekår og gjennom stabile og reelle demokratiske prosesser.

I vårt arbeid vektlegger vi utvikling av kompetanse om forhold som fremmer helse på ulike nivåer og sektorer, og helsefremmende politikk. Det rettes et særskilt fokus mot helsefremmende arbeid i settinger som barnehager, skoler, arbeidsplasser, nærmiljøer, lokalsamfunn, kommuner, sykehjem og sykehus. Det praktiske arbeidet og forskningen som gjøres på folkehelse- og arbeidshelsefeltet utgjør en sentral del av studieretningen. Siden helse kan styrkes eller svekkes avhengig av hvordan aktiviteter organiseres og gjennomføres, legges det vekt på betydningen av tverrfaglige og helhetlige tilnærminger. Dette inkluderer kompetanse til å lære av erfaringer og å involvere alle grupper av mennesker som den aktuelle settingen gjelder for. Etter endt utdanning skal du kunne vurdere behovet for helsefremmende arbeid og plassere det i fag- og samfunnspolitiske sammenhenger, og håndtere eventuelle moralske dilemmaer som kan oppstå.

Studiet kan gjennomføres både på deltid og heltid. Dersom du ønsker å ta studiet på heltid kan dette avtales med fakultetet etter opptak.

Samlinger høsten 2022

Planlagte datoer og sted for høstens samlinger i fellesemnet MSH-SH4100 for både deltids- og heltidsstudenter er:

  • 22.-24. august (campus Porsgrunn)
  • 19. til 22. september (campus Vestfold)
  • 14. til 17. november (campus Drammen)

Eksamensoppgave utleveres på første samling og kan arbeides med gjennom hele semesteret. Leveringsfrist er satt til 2. desember.

Dersom du planlegger å gjennomføre studiet på heltid skal du også delta på planlagte datoer og sted for høstens samlinger i studieretningsemnet MSH-TOV4200:

  • 30. august til 01. september (campus Vestfold)
  • 26. til 29. september (campus Vestfold)
  • 31.oktober. til 03. november (campus Vestfold)

Oppsett er gitt forbehold om justeringer. Vi må blant annet følge retningslinjer om Covid-19 med hensyn til gjennomføring av fysiske samlinger, og samlingene kan på kort varsel gjøres om til nettbasert undervisning.

Ta kontakt med studieveileder Kristin Meum hvis du har spørsmål knyttet til oppstart og opptak.

Hvorfor master i samfunn og helse?

Sammenhengene mellom samfunn og helse er mange og sammensatte, mens kunnskapene innenfor de enkelte profesjonene og disiplinene er begrensede. Innenfor alle politikkområder, særlig innenfor helse-, sosial- og velferdsfeltet, er det et stort behov for tverrfaglig kompetanse til å fremme de kvalitetene ved samfunnet og sosiale fellesskap som styrker folks helse.

  • Kan vi unngå å reprodusere sosial ulikhet?
  • Kan vi skape støttende miljøer og inkluderende samfunn?
  • Hvorfor kommer noen seg etter mange års rusbruk?
  • Hvorfor føler mange seg snakket om, ikke med?
  • Blir vi mer ensomme i en global verden?
  • Hvordan kan profesjonelle jobbe bedre sammen?

Spørsmålene kan tilsynelatende gi entydige svar som kan omsettes i praksis, men nettopp praksis viser at bestemte svar fungerer bare i noen sammenhenger, men ikke i alle. Samfunn og helse er derfor et temaområde det er utfordrende og interessant å jobbe med, både akademisk og i arbeidslivet og samfunnslivet.

Les også

Master i samfunn og helse utvider horisonten!

Fysioterapeut Veronica tar en master i samfunn og helse, en master som som åpner opp og utvider hennes horisont som helsearbeider!

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av samfunn og helse i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

  • Utveksling for master i samfunn og helse

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2022 høst

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning. Du må ha et karaktersnitt på minst C eller bedre.

keyboard_backspace Språkkrav i norsk og engelsk

Poenggrenser ved forrige opptak:

34.19


Les mer om poengberegning til masterstudier

Har du spørsmål?

  • Kristin Meum
    Studieveileder
    Kristin Meum
    +47 31 00 91 17
  • Seksjon for opptak
    Spørsmål om opptak
    Seksjon for opptak
  • For spørsmål om studier eller studentlivet
    Spør en student
    For spørsmål om studier eller studentlivet

Snarveier

  • Bli bedre kjent med Campus Drammen
  • Bli bedre kjent med Campus Porsgrunn
  • Bli bedre kjent med Campus Vestfold
  • Studieplan for 2022 høst
  • Søknad og opptak
  • Tilrettelegging

Flere av våre tilsvarende studietilbud

Flere av våre tilsvarende studietilbud

Studiested
Studieopplegg help

Hvor og hvordan undervisning gjennomføres i studiet.

Progresjon help

Forventet framdrift i studiet. Heltid er studier med full studieprogresjon (60 studiepoeng per år, 30 studiepoeng per semester). Deltid er studier med mindre enn full studieprogresjon (færre enn 60 studiepoeng per år eller 30 studiepoeng per semester).

Oppstart
Semester
keyboard_backspace
Helsefremmende arbeid
Helsefremmende arbeid
Flere studiesteder
Deltid, Samlingsbasert
Høst 2022, Semester: 8
Samlingsbasert
Deltid
Høst 2022
8
keyboard_backspace
keyboard_backspace
Forebyggende arbeid med barn og unge
Forebyggende arbeid med barn og unge
Flere studiesteder
Deltid, Samlingsbasert
Høst 2022, Semester: 8
Samlingsbasert
Deltid
Høst 2022
8
keyboard_backspace
keyboard_backspace
Psykisk helse- og rusarbeid
Psykisk helse- og rusarbeid
Flere studiesteder
Deltid, Samlingsbasert
Høst 2022, Semester: 8
Samlingsbasert
Deltid
Høst 2022
8
keyboard_backspace
keyboard_backspace
Funksjonshemming og samhandling
Funksjonshemming og samhandling
Flere studiesteder
Deltid, Samlingsbasert
Høst 2022, Semester: 8
Samlingsbasert
Deltid
Høst 2022
8
keyboard_backspace
keyboard_backspace
Helsefremmende arbeid – innpass for tannpleiere med videreutdanning
Helsefremmende arbeid – innpass for tannpleiere med videreutdanning
Flere studiesteder
Deltid, Samlingsbasert
Høst 2022, Semester: 6
Samlingsbasert
Deltid
Høst 2022
6
keyboard_backspace

Ofte stilte spørsmål

Svar på det du lurer på som ny student
studentliv

Hvorfor velge USN?

Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig

Bolig og barnehage

Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campuser
campus_2

Campusene

Mer informasjon om våre studiesteder

Abonner på vårt nyhetsbrev

Kontakt

Sentralbord: 31 00 80 00
E-post: postmottak@usn.no

  • Fakturaadresse
  • Kontaktinformasjon
  • Pressekontakt
  • Finn en ansatt

Campus

  • Bø
  • Drammen
  • Kongsberg
  • Notodden
  • Porsgrunn
  • Rauland
  • Ringerike
  • Vestfold

Snarveier

  • Studier
  • Forskning
  • Om USN
  • Aktuelt
  • Ledige stillinger
  • Si i fra!
  • For studenter og ansatte

Våre utdanningsområder

  • Helse- og sosialfag
  • Historie og idéhistorie
  • Idrett, kroppsøving og friluftsliv
  • IT, informatikk og informasjonssystemer
  • Jus
  • Kunst, håndverk og musikk
  • Lærer og lektorutdanning
  • Maritime studier
  • Matematikk, naturfag og miljøfag
  • Medier, kommunikasjon og markedsføring
  • Optometri
  • Pedagogiske fag
  • Samfunnsvitenskap og kulturstudier
  • Språk og litteratur
  • Teknologi, ingeniørfag og lysdesign
  • Økonomi, ledelse og innovasjon

Fairtrade logo

Har du spørsmål eller kommentarer om nettsidene til Universitetet i Sørøst-Norge?
kommunikasjon@usn.no

Personvernerklæring