Bachelor i jus: Forretningsjus og økonomi
Ringerike - Heltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Heltid
- Studiested: Ringerike
- Studieopplegg: På campus
- Søkekode: 222 867
- Studienivå: Bachelor
- Studiepoeng: 180
- Søknadsfrist: 15.04.2021
- Oppstart: Høst 2021
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 6
- Antall studieplasser: 60
Hvorfor forretningsjus og økonomi?
Bachelor i forretningsjus og økonomi er en utdannelse som setter deg i stand til å løse økonomiske og juridiske styrings- og driftsproblemer i organisasjoner, private og offentlige virksomheter. Dette gjelder internt i forhold til etablering, organisering og styring, og eksternt i relasjon til andre organisasjoner, virksomheter, forbrukere og offentlige myndigheter.
Bachelorgraden er inspirert av den danske utdannelsen i erhvervsøkonomi og -jura, med sikte på en sømløs overgang til høyeregradsstudier (master) og oppnåelse av graden cand.merc.(jur.) i Danmark.
Dette lærer du på forretningsjus og økonomi
Privat- og formuerett, bedriftsøkonomi og regnskap er grunnleggende fag i studiet. Du lærer også om offentligrettslige rammevilkår for næringsvirksomhet, også for finansmarkedene.
Du får undervisning i matematikk og statistikk tidlig i studiet. Disse fagene åpner for dypere studier av regler og beslutningsprosesser ved bruk av spill- og mikroøkonomisk teori.
Gjennom hele studiet legges det vekt på betydningen av samarbeid og oppgaveløsning.
Bachelor i forretningsjus og økonomi legger særlig vekt på bruk av jusen til framoverskuende problemløsning fremfor konfliktløsning. Bacheloren gir deg et solid grunnlag for å fatte beslutninger i komplekse situasjoner. Den gir også et grunnlag for refleksjon over rettens rolle i en bredere samfunnsmessig sammenheng, særlig for ressursallokering og verdiskapning, enten gjennom markeder eller i organisasjoner.
Studiet undervises på campus Ringerike, der studenter kan ta del i mange ulike studentaktiviteter, bli med i studentforeninger og fester på studentkroa.
Videre utdanningsmuligheter
Oppnådd grad med spesialisering i rettsfunksjonell analyse gir deg grunnlag for videre kandidatstudier i Danmark i «erhvervsøkonomi og erhvervsjura», som gir deg rett til den beskyttede tittelen cand.merc. (jur.). Oppnådd grad gir mulighet for opptak ved Copenhagen Business School, Aarhus Universitetet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet.
Oppnådd grad med spesialisering i ledelse oppfyller de faglige krav til siviløkonom på bachelornivå. Utdannelsen gir grunnlag for opptak til en rekke masterprogram i inn- og utland.
Det enkelte universitet eller høyskole vil ved forespørsel kunne gi deg informasjon om de godkjenner bachelorgraden som opptak til sine masterstudier.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Lenke til sist publiserte studieplanOpptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.