Vis studievalg
Bachelor i ingeniørfag - Maritim elektro-automasjon

Bachelor i ingeniørfag - Maritim elektro-automasjon

Her lærer du hemmeligheten bak alle typer elektriske anlegg. Bli ingeniør med denne populære kombinasjonen av elkraft og automatisering, en allsidig ingeniør som etterspørres i all type industri og næringsliv.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2018
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2018

Hvorfor maritim elektro-automasjon?

Denne ingeniørutdanningen er spesiell, ved at du får den unike kombinasjonen av elkraft og automatisering. Du blir en allsidig ingeniør som etterspørres i all type industri og næringsliv. Vi er kjent for å gi en variert undervisningen, som er praktisk lagt opp med flotte laboratorier til din disposisjon. Det bidrar til gode læringsforhold og et godt studentmiljø.

Du vil bli en ingeniør som skaper noe som er viktig for det virkelige liv - ikke bare i teorien. Du lærer å bygge opp et helt system, og spenningen ligger i å se det ferdige resultatet. Den følelsen du får når alt virker som det skal er magisk.

Studenter på elektro-automasjon er svært fornøyde med sitt studium og studiet er stemt frem som topp 3 ingeniør-studium i hele landet gjennom studiebarometeret.no.

Hva slags jobb får du?

Etter endt skolegang venter gode jobber innen utvikling, prosjektering, styring og drift i moderne industribedrifter. Elektro-automasjonsingeniøren jobber også om bord på skip og offshore med ansvar for installasjon, vedlikehold og oppgradering av teknisk utstyr.

Felles for stillingene, enten de er på land eller vann, er at du stadig vil møte nye utfordringer, slik at jobben din blir variert og meningsfull. Studiet gir grunnlag for å bli installatør, sakkyndig driftsleder eller automatiseringsleder etter relevant praksis. Mange av studentene våre har fått jobb som de går rett inn i når de avslutter studiene.

Kontakt med arbeidslivet

I løpet av studiet besøker vi bedrifter innen fagområdene elektro og automasjon – både typisk landbasert virksomhet og bedrifter som har sin virksomhet innen maritim næring og olje- og gassnæringen. Vi inviterer eksperter fra industrien som gjesteforelesere på utvalgte emner og i siste semester velger mange å gjøre hovedprosjektet sitt i samarbeid med en bedrift.

Er du kvalifisert kan du også ta siste året over 2 år og jobbe 50% ute i en bedrift og få relevant yrkeserfaring. Les mer om alternativ studieordning (AS-ordningen) her.

Dette lærer du på maritim elektro-automasjon

Vi retter oss både mot industrianlegg, maritime anlegg og bygningsautomasjon. På denne ingeniørutdanningen lærer du å utvikle, drifte og kontrollere elektro-automasjonsanlegg. Det foregår gjerne som teamarbeid med god kombinasjon av teori og praktisk laboratoriearbeid. Studiet er svært allsidig og har fokus på fagområdene:

  • Elkraft
  • Elektronikk
  • Automasjon
  • Datatyring

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i ingeniørfag - Maritim elektro-automasjon i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Mangler du fordypning i matematikk og fysikk?

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, kan vi hjelpe deg med disse tilbudene:

Videre utdanning

Etter fullført bachelor i ingeniørfag innen Maritim elektro-automasjon kan du fortsette med mastergradsstudier (to år) i inn- og utland.

Studiet gir mulighet til å begynne på Master i maritim ledelse, Master i mikro- og nanosystemteknologi, Master i elkraftteknikk og Master i Industriell IT og Automasjon ved HSN. I tillegg har flere av våre tidligere studenter studert til master ved NTNU i Trondheim.

 

Opptakskrav

For å kvalifisere må du ha:

- Generell studiekompetanse og R1, R2 og Fysikk 1 eller
- 1-årig forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning eller
- 2-årig teknisk fagskole (spesielle regler gjelder)

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Vestfold

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 25
  • Søkekode: 222 017
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
Studentenes A-B-C
STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student