Jus i offentlig sektor

Jus i offentlig sektor gir en oversikt over sentrale juridiske rammer for saksbehandling og hovedprinsippene i den alminnelige forvaltningsrett. Studentene får også en innføring i juridisk metode, arbeidsrett, personopplysningsloven, opplæringsloven, og lov om offentlige anskaffelser.

Søk opptak nå
Studienivå
Etter- og videreutdanning
15.09.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hvorfor studere jus i offentlig sektor?

Dette studiet gjennomføres i samarbeid med Delta for deres medlemmer, men er  også åpent for andre søkere så langt det er ledige plasser.

Studiet skal gi en grunnleggende forståelse for forvaltningsrett og generelle saksbehandlingsprinsipper. Deltakerne skal få en forståelse for hvordan reglene i de ulike juridiske disipliner emnet består av, kan brukes i praksis. Studiet passer for ansatte i kommunal, fylskeskommunal og statlig sektor.

Dette lærer du

Studiet er delt inn i følgende temaer innenfor rammen av 15 studiepoeng:

• Innføring i forvaltningsrett
  • Innføring i arbeidsrett (arbeidsmiljøloven)
  • Innføring i opplæringsloven
  • Innføring i personopplysningsloven
  • Innføring i lov om offentlige anskaffelser
  • Juridisk metode

Undervisningen og øvelsene i studiet vil konsentreres rundt disse punktene og utdypes nærmere i emneplanen. Studiet er laget for administrativt og merkantilt ansatte, primært i kommunal og fylkeskommunal sektor, men er også aktuelt innen privat sektor.

Generell studiekompetanse. Realkompetanse kan vurderes.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Studieinformasjon

Samlingsbasert – Ringerike

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 1
  • Kostnader Kr. 17.000,- pluss semesteravgift
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus