info
Bedriftsøkonomisk analyse, student Tor Christian T. Lindberg

Master i økonomi og ledelse – siviløkonom 2-årig

Vil du ha en mastergrad i økonomi og ledelse med sidetittelen siviløkonom, er dette studiet for deg. Velg mellom spesialiseringene markedsføringsledelse, strategi og ledelse, innovasjon og entreprenørskap og bedriftsøkonomisk analyse. Studiet er samlingsbasert og det er ca. 8 forelesningsdager i måneden.

  • Søknadsfrist: Utløpt
keyboard_backspace Tilbake

Siviløkonom 2-årig – Strategi og ledelse

Du søker nå:

Strategi og ledelse
Hønefoss
Heltid

Lurt å ha klart før du går videre:

  • Søkekode: 8117 Kopier koden så det blir lettere å finne igjen studiet i neste steg. Koden er kopiert

Studieinformasjon

  • Studiested: Hønefoss
  • Utdanningstype: Master
  • Progresjon: Heltid
  • Oppstart: Høst 2025
  • Studieopplegg: På campus
  • Studiepoeng: 120
  • Søknadsfrist: Utløpt
  • Søkekode: 8117
  • Antall semester: 4
  • Undervisningsspråk: Norsk, Engelsk
  • Antall studieplasser: 20
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Hvorfor velge siviløkonom 2-årig?

Siviløkonomstudiet er svært anerkjent og den høyeste utdanningen innen økonomi og ledelse. Studiet kvalifiserer deg for lederstillinger i privat næringsliv og offentlig forvaltning.

Du får muligheten til å sette sammen en utdanning som passer til dine karriereplaner. Du kan velge mellom å fordype deg i markedsføringsledelse, strategi og ledelse, innovasjon og entreprenørskap eller bedriftsøkonomisk analyse.

Utdanningen er tverrfaglig og du kan velge fordypningsområde uavhengig av fordypningen du tok på bachelorstudiet.

 

Hva slags jobb får du?

Som siviløkonom har du stor faglig bredde og er kvalifisert til mange forskjellige stillinger, også internasjonalt.

Du kan jobbe med leder- og resultatansvar i privat næringsliv og offentlig forvaltning. Tidligere studenter er i dag i jobb som blant annet markedssjefer, produktsjefer, prosjektledere, forskere og direktører.

Kandidatundersøkelsen fra 2024 viser at over 92 prosent av USNs masterstudenter er i jobb innen 6 måneder etter uteksaminering. 

Nærhet til arbeidslivet

Vi har et stort fagmiljø innen økonomi og ledelse. Dette garanterer deg gode forelesere og veiledere, i tillegg til muligheten til å delta i spennende forskningsprosjekter. Noen av de ansatte har lederstillinger i næringslivet, samtidig som de underviser på USN.

USNs egne forskere og forelesere er flittig brukt som gjesteforelesere og samarbeidspartnere internasjonalt. Det sikrer deg en siviløkonomutdanning som hele tiden følger utviklingen i fagområdene. Vi bruker også gjesteforelesere fra et stort internasjonalt nettverk i siviløkonomstudiet og flere av disse knyttes også til oss i professorstillinger.

Videre utdanningsmuligheter

På lik linje med siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole, gir dette tilbudet ved Universitetet i Sørøst-Norge en fullverdig mastergradstittel og mulighet til å gå videre på doktorgradsstudier. Ved USN har vi en doktorgrad i Management.

Oppfyller du ikke kravene til siviløkonom?

Om din utdanning ikke oppfyller minimumskravene for Bachelor i økonomi og administrasjon (BØA), er du kanskje kvalifisert til å søke på master i økonomi og ledelse hvor du kan velge mellom en spesialisering innen markedsføring, strategi og ledelse eller innovasjon og entreprenørskap.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av økonomi og ledelse – siviløkonom 2-årig i utlandet. Å studere i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter og høyskoler tilpasset ditt studium.

Strategi- og ledelse

Spesialiseringen i strategi og ledelse gir deg grundig kompetanse i å lede strategiske kompetanse- og utviklingsprosesser. Spesialiseringen er spesielt egnet for deg som sikter mot ulike lederstillinger i privat og offentlig virksomhet, og da spesielt stillinger som involverer strategisk human resource management.

Ønsker du en jobb i videregående skole, gir dette masterstudiet kombinert med pedagogisk utdanning muligheter for tilsetting som lektor.

For hver av spesialiseringene gjelder også følgende:

  • Hver spesialisering (major) består av fem faglige spesialiseringsemner (a 7,5 studiepoeng)  som gir deg stor faglig fordypning innen egen spesialisering. Emnene på annet semester bygger på emner første semester, noe som gir en naturlig faglig progresjon.
  • Til hver spesialisering hører det pakker av faglige støtteemner (minors) hver bestående av tre emner (a 7,5 studiepoeng). Støtteemnene ligger på tredje semester og bidrar til faglig bredde. Du velger enten en pakke med støtteemner eller å dra på utveksling i tredje semester. I så fall velges emner ved utvekslingsuniversitetet som støtteemner.
  • Du tar to metodeemner – ett generisk metodeemne som er felles for alle spesialiseringer første semester og ett spesialiseringsspesifikt metodeemne annet semester (a 7,5 studiepoeng).
  • Forprosjektet utgjør 7.5 studiepoeng og er først og fremst et teori- og litteraturstudium som er ment å danne grunnlag for masteravhandlingen. Forprosjektet utarbeides tredje semester.
  • Masteravhandlingen utgjør 30 studiepoeng og utarbeides fjerde semester. Det er et større selvstendig teori- og metodeforankret forskningsarbeid hvor du får mulighet til å fordype deg i et selvvalgt teori- og problemområde.

Studieplan og emneplaner

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2025 høst

Studiemodell

Opptakskrav

Fullført og bestått bachelorgrad eller tilsvarende med minst 120 studiepoeng innen økonomisk-administrative fag, og slik oppfylle minimumskrav for Bachelor i økonomi og administrasjon (BØA) fastsatt av UHR-ØA.  

Har du utdanning fra land utenfor Norden, må du dokumentere norsk og engelsk.

 

Poenggrenser ved forrige opptak:

Har du spørsmål?

Studenthistorier

Bilde av Fredrik Grønlund foran EY-logoen

Fredrik skal bli siviløkonom og har allerede fått jobb

Gode forelesere og mindre forhold er viktige grunner til at Fredrik valgte siviløkonomstudiet på Universitetet i Sørøst-Norge, og han har allerede sikret seg jobb.

Siviløkonomer er attraktive på arbeidsmarkedet

Tidligere USN-student Radhika fikk raskt jobb etter studiene.

Økonomistudenten gir deg gode tips

– Siviløkonomstudiet er oppdatert og relevant

– Jeg opplever underviserne og fagmiljøet som veldig bra, sier Marie som blir siviløkonom ved USN Handelshøyskolen.

VALDE USN: Christopher Lie Skarpsno og Radhika Gupta valde å bli siviløkonomar på USN på grunn av den tette kontakten med førelesarane og fagmiljøet, og at universitetets siviløkonomutdanning hadde eit godt rykte. (Foto: Jan-Henrik Kulberg)

Ferske siviløkonomar fekk pris for forsking på "blockchain"

Christopher Lie Skarpsno og Radhika Gupta har kartlagt korleis teknologien bak kryptovaluta kan brukast til rekneskapsføring.

Siviløkonomstudent Isabel Jørgensen

Slik er siviløkonomstudiet ved USN Handelshøyskolen

– Du må ikke elske matte for å bli siviløkonom, men du må gjøre en innsats, sier siviløkonomstudent Isabel Jørgensen.