Master of Science i informatikk
Kongsberg - Heltid
Digital teknologi er rundt oss overalt. I denne masteren får du bred kunnskap og spesialistferdigheter innen datateknologi og informatikk. Du lærer å designe, utvikle og programmere avanserte datasystemer arbeidslivet har behov for.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Kongsberg -
Studienivå: Master -
Progresjon: Heltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: På campus -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 7114 -
Antall semester: 4 -
Undervisningsspråk: Engelsk -
Antall studieplasser: 20
Hvorfor velge informatikk?
Masteren gir deg bred kunnskap og spesialistferdigheter innen datateknologi som arbeidslivet har behov for. Du vil lære hvordan datateknologi kan brukes på tvers av bransjer for å skape bedre produkter som kan bidra til å løse store samfunnsutfordringer.
Du får inngående kunnskap om informatikk og programvaresystemer, og kan designe og utvikle digitale løsninger for å bedre samspillet mellom mennesker og teknologi.
Masteren gir deg kunnskapene og ferdigheten du trenger for å jobbe selvstendig som forsker og problemløser, eller for å samarbeide med industrien gjennom videre forskningsprogrammer.
Hva slags jobb får du?
Etter å ha fullført programmet, er døren åpen for noen av de mest utfordrende og interessante jobbene i bransjen både i Norge og utlandet. Studiet er tilrettelagt etter initiativ og behov i fra bransjen.
Du vil bli en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. Eksempler på bedrifter som trenger kompetansen er TechnipFMC, Semcon, Jotron, Nebb Engineering AS, Nordic Batteries, Mnemonic AS, Kongsberg Defence & Aerospace, DNV Imatis AS, Rheinmetall og Applied Autonomy Product Development.
Mange bedrifter i hele landet søker etter kandidater med master i informatikk, så valgmulighetene er mange.
Kontakt med arbeidslivet
Ingeniørmiljøet på campus Kongsberg har et godt rykte hos industrien og næringslivet. Vi samarbeider med mange store og små teknologibedrifter, deriblant Kongsberg Gruppen som er kåret til en av landets mest attraktive arbeidsgivere for ingeniører.
Studiet har god og nær kontakt med industri og næringsliv i regionen. Dette sikrer relevant undervisning som arbeidslivet faktisk har bruk for.
Vi engasjerer gjesteforelesere med god erfaring fra arbeidslivet og sikrer deg relevant undervisning. Du vil også få caseoppgaver fra næringslivet.
Du vil delta på bedriftsbesøk, Teknologidagene og vi arrangerer karrieredager på campus hvor næringsliv og industri blir inviterte. Her har du en gyllen sjanse til å knytte nye kontakter og vise deg frem for potensielle arbeidsgivere.
Dette lærer du
Du får inngående kunnskap og forståelse om informatikk og avansert programvareutvikling. Du kan designe og utvikle skalerbare og komplekse programvaresystemer, og sikre at utstyret fungerer som det skal.
Du vil fokusere på utvikling av datasystemer innen områdene Embedded Systems og cybersikkerhet (Cyber Security) og vil kunne fordype deg innen disse områdene. Du vil også få kunnskap innen big data og kunstig intelligens, og lære å bruke dette i systemene du utvikler. Du kan velge å ta masteren som en generell informatikk master eller velge spesialiseringen cybersikkerhet (Cyber Security) eller innebygde systemer (Embedded Systems).
Du vil lære hvordan du kan bruke kunnskapen, forståelsen og problemløsningsevnen din på nye områder innen informatikk og datateknologi. Du vil kunne definere, modellere og analysere komplekse problemer, og gjøre kvalifiserte valg av metoder som skal brukes uavhengig av hverandre.
Du får også ferdighetene og kunnskapen til å jobbe selvstendig som forsker og problemløser.
Etter gjennomført program, vil du ha et helhetsbilde av ingeniørens rolle i samfunnet, og innsikt i etiske krav og bærekraftig utvikling. Du vil også ha et internasjonalt perspektiv på yrket.
Videre utdanningsmuligheter
Masterutdanningen gir deg muligheten til å søke doktorgradsstudier ved USN, i Norge og i utlandet. Se oversikt over USNs doktorgradsprogrammer her.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av Computer Science i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium. Alle som reiser på utveksling til en partner vi har Erasmus+ avtale med får stipend. Du kan lese mer om dette på lenken under
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Opptakskrav
Fullført og bestått bachelorgrad (eller tilsvarende) i informatikk/data.
Søkere med videregående utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere nivåkravet i engelsk.
Poenggrenser ved forrige opptak: