Vis studievalg
Bachelor i barnevern i et flerkulturelt samfunn

Utdanning som barnevernspedagog gir deg forståelse for barnevernsarbeid i et kulturelt mangfold. Du får kunnskap, holdninger og ferdigheter til å jobbe med utsatte barn og unge, deres familie og nærmiljø.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor bachelor i barnevern?

Studiet gir deg kompetanse om forhold i et flerkulturelt samfunn som best ivaretar barn og ungdoms utvikling, og legger vekt på forebyggende miljø- og aktivitetsarbeid, kommunikasjon med mennesker med ulik etnisk, religiøs og kulturell bakgrunn og forståelse for barnevernsarbeid i et kulturelt mangfold.

Hva slags jobb får du?

Utdanningen kvalifiserer for arbeid med utsatte barn og unge og deres familier innen kommunalt og statlig barnevern eller forebyggende arbeid med barn og unge innen kultur, fritid, barnehage og skolesektoren. En barnevernspedagog har en særlig kompetanse i metodisk tiltaksarbeid med barn, unge og deres familier/omsorgspersoner.

HSN har spurt de som har fullført bachelor- , masterstudier og lærerutdanninger om jobbmuligheter etter endt utdanning. 95 prosent av alle som fullførte en helse- og sosialfaglig utdanning ved HSN var i jobb seks måneder senere.

Kontakt med arbeidslivet

Arbeidspraksis er en viktig del av studiet. Høgskolen i Sørøst-Norge har avtaler om praksisplass med Bufetat, kommunale barnevernstjenester, NAV, skoler, barnehager og en noen private aktører. Mer informasjon om praksis i studiet.

Dette lærer du på bachelor i barnevern

En barnevernspedagog skal kunne bidra til at utsatte barn og unge får trygge oppvekstvillkår uavhengig av kulturell og sosial bakgrunn. Arbeidet skal bygge på likeverd, respekten for enkeltindividets integritet og sette brukermedvirkning og brukerperspektiv i fokus.

Barnevern i et flerkulturelt samfunn er organisert i teoretiske og praktiske emner fordelt på tre studieår. Hvert emne er studiepoenggivende, og antall studiepoeng legger rammen for undervisningens omfang, pensum og studentens arbeidsinnsats. Det forventes at en heltidsstudent arbeider cirka 40 timer hver uke med studiene.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i barnevern i et flerkulturelt samfunn i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir grunnlag for opptak til ulike masterstudier og videreutdanninger. Ved HSN kan du ta master i forebyggende arbeid med barn og unge, samt videreutdanninger i samspill og tilknytning mellom barn og nære omsorgspersonerpsykisk helsearbeid og barnevern i et minoritetsperspektiv.

Opptakskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Porsgrunn

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 55
  • Søkekode: 222 070
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus