Bachelor i informatikk

Bachelor i informatikk

Er du interessert i informasjonsteknologi? Denne IT-utdanningen gir deg en omfattende, yrkesrettet utdanning i informatikk og et godt grunnlag for videre studier på masternivå.

Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
Ikke fastsatt
Studiepoeng
180
Oppstart
Ikke fastsatt

Hvorfor bachelor i informatikk?

IT-kompetanse er etterspurt i alle bedrifter og organisasjoner. 

Studiet i informatikk kvalifiserer for et bredt spekter av jobber innen selve IT-sektoren, men også generelt i privat næringsliv og offentlig forvaltning. Studiet er yrkesrettet, men har samtidig en teoretisk basis. Det blir lagt vekt på å bruke aktuelle verktøy og praktiske eksempler i undervisningen.

Informatikk-studiet er lagt opp med en kombinasjon av forelesninger, praktiske øvinger i datalaboratorium med veiledning og prosjektoppgavejobbing.

Dette lærer du på bachelor i informatikk

Det første året gir en bred innføring i de mest sentrale delene av informatikkfaget, i emner som:

  • Webpublisering
  • Programmering
  • Databaser
  • Informasjonssikkerhet
  • E-forretning og sosial media

Det første studieåret tilsvarer 1-årig studium i informasjonsbehandling og er også felles med bachelorstudiet i informasjonssystemer.

Deretter fortsetter man med videregående IT-emner:

  • Systemdrift og analyse
  • Design og programmering av ulike typer informasjonssystem, fra enkeltstående applikasjoner til løsninger som fungerer mot databasesystem, i nettverk, på web og mobile enheter

Gjennom valg de siste tre semestrene kan du spisse kompetansen med ytterligere programmering, eller eksempelvis velge å gå mer i administrativ retning. Det er også mulig å velge emner innen eksempelvis økonomi og språk.

Det er også mulig å ha praksis som en del av studiet. Det gir verdifull arbeidserfaring og mange studenter fortsetter i jobb på praksisplassen etter fullført studium.

Hva slags jobb får du?

Studiet gjør deg kvalifisert for et bredt spekter av jobber innenfor selve IT-sektoren, men også generelt i privat næringsliv og offentlig forvaltning.

Typiske arbeidsoppgaver kan være systemutvikling og programmering, drift av nettverk og databaser, design, utvikling og drift av webløsninger, opplæring, teknisk salg og konsulenttjenester.

Du blir også kvalifisert for videre studier på masternivå.

Skaff deg internasjonal erfaring

. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse + Matematikk R1 eller Matematikk (S1 + S2), eller tilsvarende. Mangler du ekstra matematikk kan du søke Bachelor i informasjonssystemer.

Studieinformasjon


Heltid – Bø

Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student