Er det noe mer du lurer på?
På Discover USN treffer du studenter som kan svare på spørsmål om alt fra valg av studier, livet på campus, og andre praktiske spørsmål.
En dataingeniør jobber med å drifte og vedlikeholde datasystemer, systemutvikling eller webutvikling. Du kan jobbe med områder som kunstig intelligens eller informasjonssikkerhet.
En maskiningeniør jobber med å designe, konstruere, produsere, drifte og vedlikeholde alt teknisk utstyr vi omgir oss med.
Alle moderne systemer vi omgir oss med i dag er basert på elektronikk, og er nøkkelen til gode løsninger innen helse, miljø og bærekraftig utvikling.
En elektroingeniør jobber med elektriske kretser, strøm, signaler og mikrosensorer i mange ulike produkter og installasjoner.
Byggingeniører planlegger og bygger bygninger, veg og bane, vann og avløp. Du møter digitalisering, det grønne skiftet og klimaendringene.
Kjemiingeniører arbeider med kjemiske prosesser i industriproduksjoner.
Tenker du på å bli ingeniør, men har spørsmål rundt ingeniøryrket og ingeniørutdanningene? Her får du svar på det meste om våre bachelor i ingeniørfag.
Sivilingeniør og ingeniør er yrkestittelen på mennesker med teknologisk høyere utdanning. Det er få utdanninger som gir deg så mange muligheter som teknologisk utdanning. Ingeniørstudier er det mest allsidige du kan ta, og leder til kreative og varierte jobber i en rekke bransjer. Som ingeniør løser du tekniske utfordringer, og du vil kunne være med å skape og designe hvordan verden blir fremover.
Ingeniører gjør alt fra å lage mikrochipper i legeutstyr, til å planlegge verdens lengste broer, sikre rent vann i springen eller finne løsninger på plastforsøpling i havet. Som ingeniør får du god anledning til å bruke dine sterke sider enten du liker å løse problemer, er nøyaktig, kreativ eller god på kundeservice, liker å jobbe i tverrfaglige team eller har gode lederegenskaper. Helt greit at du også får en jobb som kan gi deg utenlandsreiser og god lønn!
Vi tilbyr en rekke ingeniør- og sivilingeniørutdanninger.
Gjennomsnittlig begynnerlønn for bachelorutdannede ingeniører i privat sektor per 1.10.2018 var kr 486.270. (Kilde: NITO)
Gjennomsnittlig begynnerlønn for ingeniører med masterutdanning i privat sektor per 1.10.2018 var kr 519.967. (Kilde: NITO)
Mer informasjon om hva en ingeniør tjener finner du på NITO sine nettsider.
Du kan bli ingeniør etter en treårig bachelorutdanning. Yrkestittelen sivilingeniør er derimot en beskyttet tittel. Du må ha studert teknologi tilsvarende en femårig mastergrad, for å bli sivilingeniør, men ikke alle mastere gir deg denne tittelen.
Følgende seks masterprogrammer på USN gir rett til bruke tittelen sivilingeniør:
Snittet for å komme inn varierer fra år til år basert på hvor mange søkere det er og hvilke snittkarakterer søkerne har. Vi kan derfor ikke si hva snittet blir ved neste opptak.
På studietilbudssiden for de ulike studiene vil du imidlertid få en oversikt over hva poenggrensen var ved forrige opptak.
Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk, men mange som ønsker å bli ingeniør fikk ikke tatt disse fagene fullt ut på videregående skole.
TRES gir dem som ikke har fordypning i disse emnene, mulighet til å starte på ingeniørstudier.
Gjennom sommeren underviser vi i matematikk og fysikk, og på den måten "tjuvstarter" du ingeniørutdanningen.
Undervisningen videreføres i høstsemesteret og kommer i tillegg til den ordinære undervisningen for ingeniørutdanningen.
Sommersemesteret gir ikke studiepoeng alene, men er en integrert del av den tre-årige bachelorutdanningen i ingeniørfag (180 studiepoeng).
Sommersemesteret på tresemester er intensivt og arbeidskrevende, og krever stor egeninnsats.
Emnene er hentet fra matematikk- og fysikkfagene på videregående skoles nivå.
Ingeniører gjør alt fra å lage mikrochipper i legeutstyr, til å planlegge verdens lengste broer, sikre rent vann i springen eller finne løsninger på plastforsøpling i havet. Både som ingeniør og sivilingeniør får du god anledning til å bruke dine sterke sider enten du liker å løse problemer, er nøyaktig, kreativ eller god på kundeservice, liker å jobbe i tverrfaglige team eller har gode lederegenskaper.
Helt greit at du også får en jobb som kan gi deg utenlandsreiser og god lønn!
Y-veien er en treårig ingeniørutdanning som er spesielt lagt opp for deg som har fagbrev. USN var først i Norge med Y-veien. Les mer om hvordan du kan bli ingeinør gjennom y-veien.
Som ferdig utdannet fagarbeider sitter du med solid erfaring og kunnskaper som trengs i et fagområde hittil dominert av teoretikere. Med y-veien trenger du ikke å ta ekstra fag, sommerkurs eller tilsvarende. Fagene du mangler er bygget inn i studiet, samtidig som vi har fjernet det du allerede har lært gjennom din yrkesfaglige utdanning.
Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.
På Discover USN treffer du studenter som kan svare på spørsmål om alt fra valg av studier, livet på campus, og andre praktiske spørsmål.